Superjahto Dynamiq GT 115 so oblikovali pri studiuF.A. Porsche. Podjetje je sicer v lasti avtomobilskega giganta Porsche, a ponuja svoje oblikovalske usluge strankam z vsega sveta. In čeprav je Porsche sestavni del jahtinega DNK-profila, s samim plovilom nima skupnega nič razen tega, da oba vozita na motorni pogon in imata neskončno dolg in pregrešno drag seznam dodatne opreme.

In da ne govorimo nekaj v prazno, bo najbolje, da si podrobneje pogledamo številke. Osnovna cena te superjahte se začne pri 11.900.000 evrih, z vso dodatno opremo pa se lahko cena dvigne še za dodatnih 2.501.360 evrov. Med najbolj izstopajočimi elementi tega luksuza lahko omenimo športni paket s ceno 250.000 evrov. Slednji vsebuje posebno barvo in kakovostne materiale, kot sta recimo mahagoni in karbon. Da bo lastnik te igrače ostal fit, mu ob vsem tem luksuzu v kabino namestijo še sobno kolo. Če bi si zaželeli bar na zgornji palubi, bomo morali odšteti 55.000 evrov, in če vam je ostalo še kaj denarja, lahko 355.000 evrov zapravite za palubno pohištvo.

DYNAMIQ GTT 115 - si lahko v celoti "naklikate" v konfiguratorju.

DYNAMIQ GTT 115 – si lahko v celoti “naklikate” v konfiguratorju.

Če bi resnično šli v skrajnosti, lahko za komplet posteljnih blazin proizvajalca Bottega Veneta odštejete 35.000 evrov, za vami pa jih bo pospravljala posadka, oblečena v uniforme za 38.000 evrov. Da v spalnici ne bo dolgčas, lahko 45.000 evrov odštejte za šest kompletov posteljnin iz egipčanskega bombaža.

Zgoraj navedeno je seveda le kaplja v morje pri končni ceni plovila. Če imate na strani le 11.900.000 evrov, vam ni treba obupati, saj za ta denar že dobite 35-metrsko jahto, narejeno iz aluminija in tri oziroma štiri luksuzno opremljene kabine. Odete so v usnje, marmor in karbonska vlakna. Za pogon skrbita dva MAN-ova motorja, ki plovila poženeta do 21 vozlov. Če želite naročiti dotično jahto, bo treba pohiteti, naredili bodo namreč le sedem primerkov, od katerih je prva že prodana. Za lažjo izbiro vam je na voljo konfigurator z opisom vseh razkošnih dodatkov in opreme.
KONFIGURATOR OPREME – Dynamiq GT 115

Galerija slik: Superjahta Dynamiq GTT 115