Strokovnjaki pravijo, da je ključ za srečno in izpopolnjeno spolno življenje v dolgoletnem razmerju ravno eksperimentiranje, spreminjanje in raziskovanje. Pripravili smo pravila za vroče dolgoletno razmerje, ki jih mora poznati vsak par.

9 ‘pravil’ za vroče dolgoletno razmerje, ki jih mora poznati vsak par:

Poiščita filme za odrasle, nad katerima bosta oba navdušena.

Ne glede na to, ali sta že strokovnjaka na področju filmov za odrasle ali pa sta le radovedna začetnika – pogovor o njih je lahko koristen in hkrati vzburjajoč. Če vama je torej to všeč, izberita takšne filme, v katerih bosta lahko uživala oba.

Ne pozabita na Kamasutro.

Tudi če jo poznata, poskušajta brskati še globlje. Seveda nam ni treba razlagati, da je ključ za zdravo in zabavno spolno življenje tudi eksperimentiranje, vseeno bosta pa morda potrebovala manjši ‘osvežilni’ tečaj o razvpitih seksi pozah.

Za nekaj časa pozabita na ‘kvikije’.

Tisto, kar dela seks v dolgoletnem razmerju zares erotičen in poln užitka, je poznavanje drug drugega. Zato se nikar ne navadita le na ‘kvikije’ pred službo in pred spanjem. Seks naj temelji na povezanosti in intimi.

 Seks mora zadovoljiti oba.

Poskusita se prepirati bolj ‘pravično’.

Veliko ljudi pravi, da ga ni čez seks, ki se zgodi takoj po prepiru. Seks terapevtka in svetovalka Courtney Geter pa pravi, da moramo biti glede tega precej previdni, saj sčasoma postane seks edina rešitev za naše konflikte. Namesto tega naj postane način, s katerim proslavimo spravo.

Ustvarita ‘seks meni’.

Če sta v dolgoletnem razmerju in živita skupaj, je eno od bolj pogostih vprašanj gotovo ‘kaj bova imela za večerjo?’. Morda je čas, da razmislita o drugačnem meniju. Vsak partner naj napiše 3 stvari, ki si jih želi za predjed (na primer: masaža stopal, preveza čez oči …), 3 stvari, ki si jih želi za glavno jed (na primer: oralni seks, spolne igračke …), in 3 stvari, ki si jih želi za sladico (na primer: šeškanje, crkljanje …).

Naredita zemljevid telesa svojega partnerja.

Tisto, kar dela seks tako privlačen, je tudi poznavanje telesa svojega partnerja. Vesta, kje so najbolj občutljive točke in kako poskrbeti za ekspresno hiter orgazem. Zato narišita zemljevid telesa drug drugega in nato ugotavljajta, kaj se še lahko naučita. Ko ga bosta narisala, začnita z ljubkovanjem partnerjeve roke in ga pri tem sprašujta, ali mu je to všeč, ali se pri tem dobro počuti … Tako nadaljujta z vsakim delom telesa in raziskujta.

PREBERITE ŠE: Kako se dobro poljubljati? Znanost ima odgovore!

 Ustvarita 'seks meni'.
Ne pozabita na pomembnost dotika manj erogenih con.

Včasih lahko osredotočenost na manj erogene cone poskrbi za več erotike kot pa sam seks. Poskusita z neseksualno aktivnostjo, kot je na primer masaža. Ugasnita luči, prižgita svečke, uporabita olje. Vzemita si čas in masirajta partnerja. Približajta se genitalijam, koliko le gre, ampak se jih ne dotikajta.

Spremenita urnik.

Morda sta nočni ptici, ki se zapleteta v strastni objem tik pred spanjem, ali pa jutranja človeka, ki to naredita takoj, ko se zbudita. Če pa želita svoje spolno življenje ohraniti čim bolj zanimivo, potem spremenita urnik. Večerni seks naj postane jutranji seks, ‘kviki’ pa umestita tja, kjer imata najmanj časa.

Pižamo vsaj enkrat na mesec zamenjajta za nekaj bolj seksi.

Partner gotovo misli, da smo enako seksi tudi v razvlečeni pižami, a to še ne pomeni, da ne bo še posebej cenil, če bomo kdaj oblekli kakšno seksi spodnje perilo.
 Pižamo zamenjajte za kaj bolj seksi.