Volkswagen Passat se lahko pohvali, da je v letu 2019 doživel prenovo v vseh svojih različicah. Novosti, ki jih prinaša, vam bodo gotovo všeč.

Volkswagen Passat je drugi najbolj prodajani Volkswagen, prvi pa še vedno ostaja Golf. Kot je že v navadi pri osvežitvah, smo deležni manjših kozmetičnih popravkov, bistvo pa ostaja skorajda enako. In tudi tokrat ni nič drugače, a vseeno vam bodo te novosti všeč.

Prenovljeni Volkswagen Passat ima spremenjen sprednji in zadnji odbijač, prednjo masko in tako sprednje kot zadnje žaromete. Da boste prenovljeno različico lažje prepoznali, si oglejte zadek, na katerem je napis Passat, narejen v istem stilu kot pri modelu Arteon.

V notranjosti novega Volkswagen Passata imamo po novem na voljo zabavno-informacijski sistem tretje generacije, ki ima izboljšano medsebojno delovanje z zaslonom za digitalne merilnike. Zaslon na dotik je na voljo v velikosti 6,5-, 8,0- in 9,2-palcev in podpira internetni radio in pridobivanje prometnih informacij v realnem času.

Nadgrajeni asistenčni sistemi omogočajo prenovljenemu Volkswagen Passatu delno avtonomno vožnjo po avtocesti, do hitrosti 210 km/h. Lahko si omislite prediktivni tempomat, pomočnika za ohranjanje voznega pasu, asistenta za prikolico in parkirnega asistenta.

Volkswagen Passat GTE

Po novem imajo vsi motorji, tako dizelski kot bencinski, nameščen filter, ki zmanjšuje količino škodljivih delcev v izpuhu. Trije bencinski motorji TSI bodo imeli 150, 190 ali 272 konjskih moči, trije dizelski motorji TDI pa 120, 190 ali 240 konjskih moči. Na voljo bo še dizelski motor z oznako Evo, s 150 konjskimi močmi. Prenovljeni Passat GTE ima zdaj dovolj zaloge električne energije za do 55 kilometrov dolgo pot.

Tokratni Volkswagen Passat bo še zadnji, ki bo nosil oznako narejeno v Nemčiji. Passata so v Nemčiji izdelovali vse od leta 1978, z naslednjo generacijo pa se bo, po napovedih, proizvodnja selila na Češko.

Galerija: Volkswagen Passat