Meizu Zero je prvi telefon brez odprtin, ki se lahko pohvali tudi s tem, da je odporen na prah in vodo, zanimivi pa so tudi njegovi gumbi, ki so drugačni.

Ohišje pametnega telefona Meizu Zero je popolno, brezšivno, saj nima konektorjev, zvočnikov in gumbov, pa tudi ne priključka za slušalke. To je prvi telefon brez odprtin, na katerem sta dve “napaki”, in sicer dve luknji, za katerima se skriva mikrofon. Telefon Meizu Zero nima tudi niti odprtine in ležišča za kartico SIM, saj je ta vgrajena med drugo elektroniko (eSIM).

Napajanje telefona Meizu Zero je brezžično, na ta način pa iz ali na telefon prenašamo tudi datoteke. 6-palčni (15 cm) na robovih ukrivljen zaslon deluje tudi kot zvočnik, podobno kot je to Sony storil pri boljših modelih televizorjev OLED.

Ugašanje telefona in spreminjanje jakosti zvoka, za kar imajo drugi telefoni obstranske gumbe, prevzamejo na zaslon narisani gumbi, pod zaslonom pa je vgrajeno tudi tipalo prstnega odtisa. Poleg vsega tega je telefon Meizu Zero odporen proti vodi.