Kmalu bo pust, jedli bomo krofe in komaj čakamo, da jih pripravimo kar v domači kuhinji. Sicer boste prihranili na času in denarju, če jih kupite v trgovini, a ti slastni pustni krofi brez olja, pečeni v pečici, so vredni vašega časa.

Slastni pustni krofi brez olja, pečeni v pečici, so superokusni in hitro pripravljeni. Čas je, da jih naredite.

Hitri krofi iz pečice

Sestavine

  • kocka kvasa
  • 70 g masla
  • 125 g mleka
  • 125 g moke
  • 2 jajci
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 500 g gladke moke
  • malo soli
  • 55 g stopljenega masla za premaz krofov

Priprava

Raztopite kvas in ga dodajte moki. Prav tako dodajte vaniljev sladkor ter mešanico mleka in vode. Postopoma dodajte jajca, stopljeno maslo in počasi umesite mehko testo. Dajte ga na toplo in pustite, da vzhaja. Ko je testo pripravljeno, ga razvijte (naj ne bo pretanko) in s pomočjo kozarca oblikujete krofe. Pekač obložite s papirjem za peko in premažite s stopljenim maslom. Vsak krof premažite z maslom in pustite v pekaču, da še malce narastejo. Krofe nato pecite na 250 stopinj okoli 20 minut. Pečene krofe prav tako namažate s stopljenim maslom. Na koncu jih potresite s sladkorjem in po želji napolnite z nadevom. Pa sladek dober tek.