Znanost pravi, da so naličene ženske bolje plačane - če niste ljubiteljica ličil, je morda skrajni čas, da to postanete.

Raziskava o povezanosti med dohodkom in privlačnostjo je pokazala, da so ženske, ki se ličijo in so urejene na delovnem mestu, bolj plačane kot tiste, ki tega ne počno.

Sociologa Jaclyn Wong in Andrew Penner sta zbirala podatke o več kot 14.000 zaposlenih žensk in ugotovila, da je povezava med dohodkom in privlačnostjo.

Nekatere starejše študije so sicer že kazale, da privlačni moški in ženske zaslužijo 20 odstotkov več kot njihovi manj privlačni delovni kolegi. A tokratna raziskava ugotavlja, da je ta privlačnost žensk v nasprotju z moškimi v celoti odvisna od tega, kako je negovana ženska – tu gre za ličila, pričesko in urejenost nohtov.

Raziskovalci pravijo, da dober videz sicer pomaga na delovnem mestu, a da ta ni dovolj, saj je bolj pomembna urejenost, ki vpliva na povečanje dohodka. Razlog, zakaj sta urejenost in dohodek povezana, pa je verjetno v tem, da količina truda, ki jo nekdo vloži v svoj videz, ustreza količila truda, ki jo bo verjetno oseba tudi vložila v delo.
Vsekakor pa raziskava kaže tudi, da je lahko fizična privlačnost pomemben vir neenakosti na trgu dela.