Mercedes-Benz Granturismo Arrow je 14-metrska prestižna jahta Mercedesa in znamke Silver Arrows Marine, v kateri prepoznamo linije njenega brata na suhem, luksuznega kabrioleta razreda S.

Mercedes-Benz Granturismo Arrow je 14,14-metrska razkošna jahta, ki jo je nemška znamka avtomobilov pripravila skupaj z navtično družbo Silver Arrows Marine. To sicer ni prvi Mercedesov skok v navtične vode (več let že z ameriškim proizvajalcem dirkalnih gliserjev Cigarette Racing izdeluje prestižne vodne formule), njegovi diviziji Mercedes-Benz Style namreč ni tuja niti izdelava helikopterjev in očal. Luksuzna jahta Silver Arrow of the Seas govori oblikovalski jezik kabrioleta razreda S.

Kot kopenski Mercedesi ima tudi morski odlične vozne oz. plovne lastnosti in je vsestransko uporaben. Plovilo je namreč nekakšen križanec med gliserjem in jahto in kot tako omogoča eno- in večdnevne avanture.
Jahta Mercedes-Benz Granturismo Arrow je oblikovana po načelu čutne čistosti, Mercedesovega bipolarnega pristopa, ki združuje na videz nezdružljivo. 13,58-tonska ”srebrna puščica morij”, kot tudi pravijo temu navtičnemu kabrioletu, ima prostora za deset ljudi, pomična stekla in vetrobransko steklo pa omogočajo, da bivalni salon (po želji) ponuja čim več vetra v laseh in karseda odprt pogled (steklene površine omogočajo prost pogled na okolico, tehnologija Magic Sky Control, ki na ukaz zatemni stekla, pa zagotavlja zasebnost).

PREBERITE ŠE: Cigarette Racing 41’ SD GT3: Mercedes AMG GT kot dirkalni čoln

Jahta Mercedes-Benz Granturismo Arrow

Jahta Mercedes-Benz Granturismo Arrow

Večina opreme je prikrojena kupcu, šopiri se z vinoteko, ledomatom in vrhunskim avdiosistemom, splošni vtis pa je, kot bi sedeli v kabini avtomobila Mercedes. Inženirji so jahti nataknili 480-konjske Yanmarjeve dizelske ”roge” (2x motor Yanmar 6LY3-ETP, kar zadošča za skupno 960 KM oz. 706 kW), ki jo priganjajo vse do 75 km/h (40 vozlov), medtem ko je potovalna hitrost med 50 in 55 km/h (28 do 30 vozlov). Avtonomijo zagotavlja 1200-litrski rezervoar za gorivo, za vodo pa je rezerviran 500-litrski.

Ogled galerije – jahta Mercedes-Benz Granturismo Arrow