Dekadentni čokoladni kolač brez moke je dobila nadgradnjo. Kakšno? Ne potrebujemo pečice! Tortico lahko naredimo v nekaj minutah in to v mikrovalovni pečici.

Predstavljamo recept za dekadenten čokoladni kolač brez moke, ki ga lahko pripravimo v nekaj minutah, in to kar v mikrovalovni pečici. Preprosto in slastno!

PREBERITE ŠE: Recept: Navdušujoči čokoladno-pomarančni pralineji

Dekadentni čokoladni kolač brez moke

Dekadentni čokoladni kolač brez moke

Sestavine za čokoladni kolač brez moke:

64 g čokoladnih solzic (ali grobo sesekljane jedilne čokolade)
15 ml vaniljevega izvlečka
1 jajce
30 g sladkorja
2 g soli
23 g kakava
sladkor v prahu, jagodičevje za okras

Priprava čokoladnega kolača brez moke:

30 gramov čokoladnih solzic si dajte na stran. Preostalo čokolado stopite v mikrovalovni pečici v 30-sekundnih intervalih po 1 do 2 minuti ali pa počakajte, da se popolnoma raztopi. Dodajte maslo in izvleček vanilje ter mešajte, dokler se tudi to popolnoma ne raztopi in je masa popolnoma gladka. Pustite, da se nekoliko ohladi.
Stepite jajce, postopoma dodajajte sladkor in sol ter stepajte tako dolgo, da je masa gosta in bledo rumene barve (približno 5 minut). V maso dodajte ohlajeno čokolado in na vrh presejte kakav v prahu. Nežno premešajte, da se masa popolnoma pomeša. Dodajte preostanek čokoladnih solzic.
Testo razporedite v dve skodelici. V mikrovalovni pečici pustite tako dolgo, da je vrh tortice na dotik mehak (približno 2 minuti). Posujte s sladkorjem v prahu, okrasite z jagodičevjem in postrezite še toplo.
Pa dober tek!