Pazite na prehrano, a se še vedno radi posladkate? Potem je kot nalašč za vas ta čokoladni mousse iz treh sestavin, ki ima poleg bogatega okusa še en bonus, in sicer nizko vsebnost ogljikovih hidratov.

Bogati čokoladni mousse, ki ga pripravimo v nekaj minutah, ne vsebuje jajc, mleka ali drugih mlečnih izdelkov. Iz samo treh sestavin lahko pripravimo gosto, kremasto in bogato čokoladno peno, ki pa ima poleg preproste priprave še en bonus, in sicer nizko vsebnost ogljikovih hidratov.

PREBERITE ŠE: Recept: sladka pica z žara z jagodami in čokolado

Čokoladni mousse iz treh sestavin in z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov

Čokoladni mousse iz treh sestavin in z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov

 

Sestavine za čokoladni mousse iz treh sestavin:

  • 800 mililitrov polnomastnega kokosovega mleka v pločevinki (ali kokosove smetane)
  • 30 gramov sladila, primernega za peko
  • 45 gramov nesladkanega kakava v prahu
  • ščepec soli
  • 20 gramov 70% čokolade
  • dodatna čokolada za okras

Priprava čokoladnega moussa iz treh sestavin:

Zaprte pločevinke kokosove smetane oziroma mleka postavite čez noč v hladilnik. Ne da bi vsebino naslednji dan pretresli, pločevinko odprite in v skledo prenesite gosto kremo, ki sedi nad preostalo vodo. Vodo zavrzite.
Dodajte sladilo in premešajte z ročnim mešalnikom, dokler vsebina ne postane gosta in kremasta (1 do 2 minuti). Odvzemite 4 žlice mase, ki jih boste nato uporabili za okraševanje.
Dodajte kakav v prahu in sol ter znova premešajte, da nastane gladka, kompaktna masa. Dodajte naribano čokolado. Odvisno od kokosovega mleka, ki ga boste uporabili, bi mousse moral načeloma nastati kar takoj po tistem, ko boste dodali kakav. Če mousse še ni nastal, postavite v hladilnik in pustite nekaj časa, da nastane pravi mousse, nato pa takoj postrezite. Prek moussa dajte kokosovo stepeno smetano in ga posujte z naribano čokolado.