Želite nekoliko drugačen zajtrk? Zakaj ne bi poskusili quesadill z jajci, avokadom in slanino? Quesadille bodo videti fantastično, zaostajal pa ne bo niti okus.

Tokrat si vzemimo nekoliko več časa in za zajtrk poskusimo slastne quesadille z jajci, avokadom in slanino. Super okusno!

PREBERITE ŠE: Recept: kolač z Nutello brez peke za prste obliznit

Slastne quesadille z jajci, avokadom in slanino

Slastne quesadille z jajci, avokadom in slanino

Sestavine za quesadille z jajci, avokadom in slanino:

  • 3 rezine slanine, narezane na manjše koščke
  • 4 tortilje
  • 4 jajca
  • 1 večji avokado, prepolovljen in narezan
  • pol skodelice naribanega sira (na primer čedarja)
  • sol in poper

Priprava quesadill z jajci, avokadom in slanino:

Ponev močno segrejemo. Dodamo slanino in jo hrustljavo popečemo (oziroma jo popečemo tako, kot sami želimo). Slanino odstranimo iz ponve in jo položimo na papirnato brisačo. Odcedimo odvečno maščobo, ki je ostala v ponvi, in ponev obrišemo. Ponev segrevamo na srednje močnem ognju in vanjo položimo tortilje. Po robu polovice tortilje razporedimo rezine avokada, da tako nastane obroč za jajca. Rezine avokada naj bodo tesno skupaj, da se jajce ne bo razlezlo po ponvi. Jajce ubijemo v sredino tortilje, potresemo s slanino in sirom ter začinimo s soljo in poprom. Tortiljo preložimo in pustimo na ognju 4 minute oziroma tako dolgo, dokler ni zlata in hrustljava. Tortilje previdno obrnemo in jih še 3 minute pustimo na ognju. Preložimo iz ponve in postrežemo še vroče.
Pa dober tek!