Gaspačo juha je izvrsten poletni obrok, saj nas nahrani in osveži. Če torej iščete hranljiv poletni obrok, zaradi katerega ne bo treba prižgati štedilnika, potem je gaspačo juha pravi odgovor.

Gazpacho ali gaspačo juha je hladna juha, ki prija tudi na najbolj vroč poletni dan. Ne zahteva dolge priprave, kar pomeni, da smo lahko več časa na soncu in manj časa v kuhinji. Vse, kar potrebujemo, je sveža zelenjava, ki jo stresemo v mešalnik, in tako v desetih minutah pripravimo hranljiv in osvežilen obrok.

PREBERITE ŠE: Recept: vrhunski lososovi burgerji

Gaspačo juha nas bo nahranila in ohladila.

Gaspačo juha nas bo nahranila in ohladila.

Sestavine za gaspačo juho:

  • 2 večja narezana paradižnika
  • 1 velika kumara, olupljena in narezana
  • 1 čebula, olupljena in sesekljana
  • 1 paprika, narezana
  • 350 ml paradižnikovega soka
  • 1 skodelica miksa Bloody Mary (paradižnikov sok, hren, pikantna omaka,  omaka Worcestershire)
  • 1/3 skodelice balzamičnega kisa
  • 1 strok česna, sesekljan
  • 1 žlica limonovega soka
  • sol in poper po okusu

Priprava gaspačo juhe:

Vse sestavine damo v mešalnik in mešamo tako dolgo, da je masa popolnoma gladka. Začinimo s soljo in poprom. Damo v hladilnik vsaj za eno uro. Gaspačo lahko okrasimo še z avokadom in kumarami, vanj pa lahko damo tudi opečene kocke kruha ali pa na rezine narezan pršut.