Ta čokoladni kolač z jagodami, ki ga ni potrebno peči, je naravnost odličen! Priprava, ki bo vzela petnajst minut, je zares enostavna, rezultat pa je hedonistična čokoladna sladica.

Okus tega čokoladnega kolača z jagodami bi težko opisali. Skorja je narejena iz piškotov Oreo, izvrstno pa jo dopolnjuje mehka čokoladna krema ganache na vrhu. Jagode se seveda k čokoladi odlično podajo, hkrati pa poskrbijo za piko na i tudi pri videzu kolača. Namesto jagod lahko seveda uporabite tudi katero drugo sadje. V vsakem primeru gre za res hedonistično sladico, nad katero boste navdušeni!

PREBERITE ŠE: Recept: čokoladni kolač brez moke iz mikrovalovne pečice

Čokoladni kolač z jagodami brez peke

Čokoladni kolač z jagodami brez peke

Sestavine za čokoladni kolač z jagodami brez peke:

Skorja:

  • 330 gramov piškotov Oreo
  • 110 gramov stopljenega masla

Čokoladno polnilo:

  • 200 gramov mlečne čokolade
  • 100 gramov grenke čokolade
  • 200 mililitrov smetane za stepanje

Nadev:

  • 300 gramov svežih jagod
  • po želji narezani mandlji, pistacije itd.

Priprava čokoladnega kolača z jagodami brez peke:

Piškote Oreo zdrobite v multipraktiku in drobite tako dolgo, da so le še drobtine. Dodajte stopljeno maslo. Premešajte, da se maslo enakomerno razporedi. Zmes razporedite po pekaču za kolač v meri 12 x 36 centimetrov. Za nekaj minut postavite v zamrzovalnik, da pripravite nadev. V manjšo ponev dajte smetano in jo na srednje močni temperaturi segrejte. Odstranite z ognja in dodajte sesekljano čokolado. Pustite počivati eno ali dve minuti. Mešajte, dokler se ne raztopi. Prelijte čokoladni nadev po skorji, ki ste jo že dali v pekač, in okrasite s svežimi jagodami. Preden postrežete, pustite v hladilniku vsaj dve uri ali pa čez noč.

Pripravo si lahko ogledate tudi v priloženem videu: