Meringue so še ena slastna in hitro pripravljena sladica, za katero potrebujemo zgolj dve sestavini. Ta sladica je nastala povsem po naključju, in sicer, ko je bilo treba porabiti beljake iz drugega recepta.

Vam je padel sladkor? Meringue so slastni puhasti piškoti, ki bodo zadovoljili prav vse odjemalce sladkorja. Sladica, ki je ime dobila po švicarskem mestu, njen nastanek pa sega v daljno leto 1692, se danes uporablja v različne namene – za okrasitev, kot nadev za druge sladice ali kot samostojna sladica.

PREBERITE ŠE: Recept: pregrešno dobre palačinke s polnilom iz Nutelle

 Meringue je preprosta sladica, ki bo navdušila vse ljubitelje sladkega.


Meringue je preprosta sladica, ki bo navdušila vse ljubitelje sladkega.

Okusno kremo pripravimo iz beljakov in sladkorja v prahu. Povsem preprosto je. Meringue je še ena od tisti sladic, ki se jim ni moč upreti. Še dobro, da ni prehuda kalorična bomba.

Recept – meringue:

Sestavine – meringue:

  • 2 beljaka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • žlička vinskega kamna (po želji)

Postopek priprave meringue:
Beljake damo v skledo in jim dodamo 3 žličke sladkorja ter vinski kamen (zaradi slednjega bo masa bolj čvrsta in gladka). Začnemo mešati z ročnim mešalnikom, najprej počasi, nato pa hitrost povišamo. Med mešanjem postopno dodajamo sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo čvrst sneg. Nadevamo ga v brizgalno vrečko in z njo nabrizgamo kupčke na peki papir, s katerim smo obložili pekač. Tega postavimo v pečico, segreto na 100 stopinj Celzija, in beljakov sneg pečemo 45 minut. Po tri četrt ure pečico ugasnemo in pustimo stati še eno uro. Po tem času piškote vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo. Sladica je gotova. Pa dober tek! Po želji lahko sneg oplemenitite z dodatki, kot so mleti lešniki, ali aromo, kot je vaniljeva.