Sladice so absolutno najboljši obrok v dnevu! O tem ne dvomimo. Danes smo pripravili recept za čokoladno-pomarančne praline s prelivom, ob katerih se vam bodo cedile sline!

Pralineji spadajo med super fine čokoladne sladice. In za pripravo sploh niso tako zahtevni. Pripravili smo vam preprost recept za čokoladno-pomarančne pralineje s prelivom, ki jih lahko pripravite zase ali pa za svojega Valentinčka. Seveda v razmerju 15 za vas in 10 za partnerja. 

PREBERITE ŠE: Recept: Tortice Nutella Cheesecake, sladko razvajanje

Čokoladno-pomarančne praline

Čokoladno-pomarančne praline

Sestavine za okoli 25 čokoladno-pomarančnih pralinejev:

16 navadnih piškotov Oreo
fino naribana lupinica dveh pomaranč
60 g kremnega sira
30 g sladkorja v prahu
300 g mlečne čokolade

Preliv:

43 g sladkorja v prahu
30 ml mleka
živilsko barvilo v oranžni barvi
živilsko barvilo v rdeči barvi

Priprava čokoladno-pomarančnih pralinejev s prelivom:

Piškote Oreo (skupaj s kremo) dajte v plastično vrečko in jih do drobtin zdrobite z valjarjem. Dodajte lupinico pomaranč, kremni sir in sladkor v prahu. Stopite okoli 100 gramov čokolade (1/3) in dolijte v maso. Dobro premešajte. Pripravite si pladenj s papirjem in nato nanj odlagajte kroglice, ki jih oblikujete iz mešanice (dobili naj bi okoli 25 pralinejev). Postavite jih v hladilnik za vsaj eno uro.
Stopite preostalo čokolado in vzemite kroglice iz hladilnika. Dajte eno izmed kroglic na vilice in jo potopite v stopljeno čokolado. Za čokolado na vrhu uporabite žličko. Pustite, da presežek čokolade odkaplja. Kroglico postavite nazaj na pladenj in enako ponovite s preostalimi kroglicami. Ko končate, kroglice za pol ure postavite v hladilnik.
Za preliv uporabite sladkor v prahu in ga zmešajte s polovico mleka. Mleko dodajate po potrebi sproti vse do takrat, ko dobite gosto pasto (pasta prave gostote obdrži svojo obliko na žlici za 3 do 4 sekunde). Dodajte kapljico rdeče in kapljico oranžne živilske barve ter premešajte. Če je treba, dodajate barvo, dokler ne dobite živahne oranžne barve. S pasto napolnite dresirno vrečko. Vzemite pralineje iz hladilnika in jih okrasite s prelivom. Postavite jih nazaj v hladilnik za pol ure in nato postrezite.