Poiskali smo recept za zdravi francoski opečenec, ki ga naredimo iz visoko kakovostnega polnozrnatega kruha in nemastnega sira ricotta.

Francoski opečenec ali french toast je eden od tistih dekadentnih, visoko kaloričnih jedi, ki jih hranimo za posebno razvajanje. Do zdaj. Poiskali smo namreč recept za zdrav francoski opečenec, ki ga naredimo iz visokokakovostnega polnozrnatega kruha in nemastnega sira rikota. Brez skrbi, francoski opečenec zato ni nič kaj manj slasten. Z dodatki cimeta in svežega jagodičevja (ali drugega svežega sezonskega sadja) je prava hedonistična poslastica, ki se ji ni mogoče upreti.

PREBERITE ŠE: Recept: Najboljši domači Ferrero Rocher

Zdravi francoski opečenec ali french toast.

Zdravi francoski opečenec ali french toast.

Sestavine za zdravi francoski opečenec ali french toast:

  • 1 ⅓ skodelice beljakov
  • 1 ⅓ skodelice nemastnega mleka
  • 2 čajni žlički sladila stevia (ali drugega sladila)
  • pol čajne žličke soli
  • 8 rezin polnozrnatega kruha
  • cimet
  • pol skodelice nemastnega sira rikota
  • pol skodelice svežega jagodičevja (ali drugega sezonskega sadja)

Priprava zdravega francoskega opečenca ali french toasta:

Pomešajte beljake, mleko, sladilo in sol. Nalijte v plitvo posodo. Pomočite 2 rezini polnozrnatega kruha v jajčno mešanico in ju dobro prekrijte. Odstranite kruh iz mešanice in odcedite odvečno tekočino.
Kruh pecite na rahlo namaščeni ponvi na srednje močnem ognju, približno 2 minuti na vsaki strani, oziroma dokler kruh ni zlate barve. Enako naredite s preostalim kruhom.
Ko je toast pečen, ga potresite s cimetom, na vrh vsakega položite 2 čajni žlički nemastnega sira rikota in jagodičevje. Postrezite toplo.
Pa dober tek!