Predstavljamo odličen recept za nebeško puhaste sufle palačinke. K palačinkam se odlično prileže kakšen preliv ali pa sveže sadje.

Poznamo več vrst palačink in še več nadevov zanje. Nismo pa čisto prepričani, da ste že slišali za sufle palačinke. Puhaste palačinke vas bodo zasvojile!

PREBERITE ŠE: Recept: hrustljava jagodna pita z malinami

Puhaste sufle palačinke

Puhaste sufle palačinke

Sestavine za sufle palačinke:

  • 5 rumenjakov
  • 40 gramov sladkorja
  • 60 gramov večnamenske moke
  • 2 grama pecilnega praška
  • sol
  • 1 žlica vaniljevega izvlečka
  • 4 beljaki
  • 30 gramov sladkorja

Priprava sufle palačink:

V posodo stremo rumenjake, v drugo posodo damo beljake (en beljak bo preveč). Na rumenjake damo sladkor in dobro premešamo. Dodamo sol in moko s pecilnim praškom. Počasi zmešamo in dodamo še vaniljev izvleček. Beljake stepamo, dodamo sladkor in stepamo tako dolgo, da nastane trd sneg. Sneg nato počasi vmešamo v maso iz rumenjakov. Ponev namažemo z maslom in segrejemo. Manjšo količino mase za palačinke damo v ponev in pokrijemo s pokrovko. Nekaj časa zatem dodamo še nekaj mase in palačinko obrnemo. Ponovno pokrijemo s pokrovko, da se palačinka speče do konca. Ko je palačinka pečena, jo razrežemo in prelijemo s svojim najljubšim prelivom.
Pa dober tek!

Pripravo puhastih sufle palačink si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku: