Prisegate na Nutello in na palačinke? Potem vas bodo navdušile palačinke s polnilom iz Nutelle! Čeprav zveni zapleteno, jih je povsem enostavno pripraviti. Preizkusite recept, ki bo navdušil vse sladkosnedce.

Mmmmm, palačinke in Nutella! Je lahko še kaj okusnejše kot palačinke z Nutello? Tudi nam se je do nedavno zdelo da ne, a potem smo odkrili palačinke s polnilom iz Nutelle in spoznali nov nivo gurmanskega užitka! Nehajte Nuttelo mazati na že pečene palačinke, ampak jo uporabite že med samo peko! Te palačinke se kar stopijo v ustih!

PREBERITE ŠE: Recept: palačinke z mandarinami in vinom – samo za odrasle

Za prste obliznit! (foto: YouTube printscreen)

Za prste obliznit! (foto: YouTube printscreen)

Vsi tisti, ki želite iz palačink narediti nekaj več, morate obvezne preizkusiti ta recept. To so definitivno najbolj slastne palačinke, ki ste jih kdaj jedli! Vse kar morate storiti drugače od klasične peke palačink je, da testo zamesite nekoliko gosteje kot običajno. Ko ga zlijete na ponev (testo ne razporedite po celi ponvi), debeli plasti testa dodajte Nutello in z njim zaključite. Ko se palačinka dovolj zapeče, obrnite in palačinka s polnilom iz Nutelle je gotova.

 Lotite se peke palačink nekoliko drugače.


Lotite se peke palačink nekoliko drugače.

Za lažjo predstavo si oglejte spodnji video recept, prilagamo pa tudi klasičen recept za testo za palačinke. Za bolj gostega mu dodajte nekoliko več moke kot sicer.

Recept – palačinke s polnilom iz Nutelle:

Recept – testo za palačinke:

Sestavine – testo za palačinke (za 4 osebe, pribl. 8 palačink):

  • 100 g moke
  • 2 jajci
  • 300 ml mleka
  • 1 žlica olja
  • ščepec soli

Postopek priprave testa za palačinke:
V skledo stresemo moko, dodamo ščepec soli, premešamo in na sredi naredimo jamico. Vanjo ubijemo jajci in dolijemo 50 ml mleka in žlico olja. Sestavine v jamici začnemo mešati z mešalnikom in med mešanjem postopoma zajemamo moko okoli jamice. Mešamo toliko časa, da vmešamo vso moko oz. da dobimo gosto in gladko zmes brez grudic (po potrebi vmes prilijemo malo mleka). Med mešanjem v skledo nato počasi vlijemo še preostanek mleka. Ko dobimo gladko in tekoče testo, prenehamo z mešanjem. Testo mora biti tekoče, a ne vodeno. V tem primeru dodamo še malo moke. Testo pred peko pustimo počivati od 15 do 30 minut, da škrobna zrnca v tekočini nabreknejo in ga pred peko še enkrat dobro premešamo.