Želite poletnim zabavam dodati nekaj elegance? Poskusite z lososovimi burgerji. Dodajte jim nekaj zeljnate solate in dobili boste obrok, ki bo navdušil vse goste – tudi tiste, ki poskušajo jesti zdravo. Tukaj so vrhunski lososovi burgerji!

Naj goste vaših poletnih zabav navdušijo vrhunski lososovi burgerji, ki bodo spremenili pogled na burger, ki ga večino še vedno dojema le kot hitro prehrano (fast food).

Vrhunski lososovi burgerji, ki jim lahko še sami dodate kakšno sestavino, bodo navdušili.

Vrhunski lososovi burgerji, ki jim lahko še sami dodate kakšno sestavino, bodo navdušili.

Sestavine za lososove pleskavice:

700 gramov fileja lososa brez kože, narezanega na manjše kocke
1 šop mlade čebule
1 strok česna, sesekljan
lupinica in sok ene limone
pol skodelice sesekljanega svežega peteršilja
1 skodelica sesekljanega svežega kopra
1 žlička soli
pol žličke črnega popra
dodatne začimbe po izbiri

Sestavine za burgerje:

3 žlice kokosovega olja
4 polnozrnate žemljice
2 skodelici zeljnate solate (iz sladkega zelja)

Priprava lososovih burgerjev:

Losos postavite v multipraktik (ali kak drug mešalnik) in mešajte tako dolgo, da je losos zmlet. Losos premaknite v srednje veliko posodo. Dodajte mlado čebulo, česen, limonino lupinico in sok, peteršilj, koper, sol, poper in začimbe po izbiri. Dobro premešajte. Mešanico razdelite na šest enakih delov in iz teh delov oblikujte pleskavice v skoraj takšni velikosti, kot so žemljice. Olje segrejte na srednje močni temperaturi. Dodajte pleskavice in pecite, da dobijo zlato rjavo barvo (približno 7 do 9 minut na vsaki strani). Odstranite s posode ter postavite na papirnate brisačke, da odstranite odvečno olje. Na žemljico postavite pleskavico, dodajte zeljnato solato ter takoj postrezite!
Pa dober tek.