Predstavljamo vam recept za preprost, a resnično okusen veganski sladoled, ki sestoji le iz dveh sestavin - banane in manga. Pa dober tek!

Kremasti, okusni sladoledi so velikokrat kalorijska bomba. Manjša porcija vaniljevega sladoleda (približno pol skodelice) naj bi imela kar 250 kalorij – 17 gramov maščobe in 85 miligramov holesterola. Če torej pazite na vnos kalorij, potem je absolutno boljša izbira ta hladna sladica, veganski mangov sladoled.

PREBERITE ŠE: RECEPT: IZVRSTEN VEGANSKI ČOKOLADNI MOUSSE, PRIPRAVLJEN V 15 MINUTAH

Zakaj si ne bi privoščili zdravega sladoleda?

Zakaj si ne bi privoščili zdravega sladoleda?

Sestavine za mangov veganski sladoled:

  • 1 skodelica zamrznjenih koščkov manga
  • 2 zamrznjeni banani (brez lupine)
  • temna čokolada za okras

Priprava mangovega veganskega sladoleda:

Banani razrežite in jih dajte v mešalnik ali multipraktik ter dodajte mango. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso. Postrezite v dve skodelici in okrasite s temno čokolado. Pa dober tek!