Predstavljamo vam nebeška, a zdravo sladico za ljubitelje čokolade: čokoladno tortico s tekočo čokoladno sredico. Okus torej ostaja, slaba vest pa odpade!

Zdrava čokoladna tortica s tekočo čokoladno sredico je prava paleo sladica, brez glutena in brez mleka. Uživamo jo lahko torej vsi, tudi tisti, ki pazimo na postavo! Le kaj boljšega si še lahko želimo!

PREBERITE ŠE: Recept: najbolj zdrava pica na svetu = cvetačna pica!

 Slastna IN zdrava čokoladna tortica s tekočo sredico.


Slastna IN zdrava čokoladna tortica s tekočo sredico.

Sestavine za zdravo čokoladno tortico s tekočo sredico:

  • 85 gramov temne čokolade (vsaj 60 %)
  • 24 gramov stopljenega kokosovega olja
  • 31 gramov polnomastnega kokosovega mleka
  • 1 jajce, ogreto na sobno temperaturo
  • ½ čajne žličke ekstrakta vanilje
  • 28 gramov mandljeve moke

Priprava zdrave čokoladne tortice s tekočo sredico:

Pečico ogrejte na 190 stopinj Celzija. 2 pekača za sufle namastite s kokosovim oljem in na dno položite papir za peko. Temno čokolado stopite nad vrelo vodo. Ko se stopi, jo odstranite in vmešajte kokosovo olje ter kokosovo mleko. Mešajte, da dobite homogeno maso. V skledi zmešajte jajce, vaniljev ekstrakt, sol in mandljevo moko. To maso z lopatico nežno vmešajte v čokoladno mešanico in mešajte tako dolgo, da dobite gladko čokoladno testo. To enakomerno porazdelite med dva pekača, ki ju postavite v globok pekač. Tega nato do polovice napolnite z vročo vodo. Postavite v pečico in pecite 17 minut oziroma tako dolgo, da so robovi pečeni, sredica pa mehka. Nato pekača za sufle umaknite iz kopeli in ju pustite 5 minut, da se ohladita. Postrezite. Pa dober tek!

Pripravo sladice si lahko ogledate tudi v priloženem videu: