Renault Coupe C koncept je ena izmed tistih študij Renaulta, ki se ne navezuje na noben serijski model. Namesto k svojim delom so se oblikovalci obrnili k delom slovitega švicarsko-francoskega arhitekta Le Corbusierja in avto, kako primerno, predstavili v vili Villa Savoye v kraju Poissy severozahodno od Pariza. Študija je naravnost osupljiva in nekaj najlepšega, kar smo v svetu avtomobilizma videli v zadnjem času.

07Renault Coupe C koncept so navdahnila moderna arhitekturna načela in teorije slavnega arhitekta Charlesa-Edouarda Jeanneret-Grisa, bolj znanega kot Le Corbusier. Ponaša se z ”gullwing” vrati, torej vrati, ki se odpirajo navzgor, kar je sicer dokaj stalna praksa študijskih primerkov. Dizajn futurističnega vozila pooseblja duh Le Corbusierjevih stavb, zato ni presenetljivo, da so avto razkrili v eni od njegovih slovitih del, vili Villa Savoye v kraju Poissy (zgrajena v letih od 1928 do 1931), ki sicer gosti avtomobilsko razstavo o modernizmu v 20. in 21. stoletju.

Študija Renault Coupe C

Študija Renault Coupe C

Predstavitev študije Renault Coupe C, ki je poklon arhitektu, ki je na novo izumil arhitekturo in jo naredil za bolj splošno sprejemljivo, sovpada s 50-letnico njegove smrti (1965).

Ogled galerije – Renault Coupe C