Električne avtomobile smo lahko videli v takšnih in drugačnih oblikah, a posebej nas je presenetil revolucionarni trikolesnik SONDORS – to je avto, za katerega boste odšteli manj kot 10.000 evrov, lastnosti, s katerimi se lahko pohvali, pa so osupljive.

Februarja 2015 je podjetje SONDORS predstavilo električno kolo, ki je zaslužno za eno najuspešnejših “crowdfunding” kampanj na svetu. Podjetje je nato hitro postalo eno izmed največjih proizvajalcev električnih koles, zdaj pa je napočil čas, da se posvetijo še večji obliki prevoza.

Revolucionarni električni avto s tremi kolesi je nova vizija podjetja, ki predvideva vpeljati številne druge smernice v industrijo električnih avtomobilov na način, da bi ljudem omogočili kakovosten električni avtomobil, po dosegljivi ceni.

SONDORS je navdih za trikolesnik oziroma revolucionarni električni avto s temi kolesi dobil pri računalniki igri Gran Turismo, za obliko pa zaposlil italijanske oblikovalce, ki so posnemali obliko Ferrarija, Lamborghinija in Maseratija.

Trikolesnik SONDORS ima dva sprednja sedeža in enega zadaj za njima. Glede na izbrano baterijo, boste z enim polnjenjem lahko prevozili 120, 240 ali 320 kilometrov dolgo pot. Elektromotor priskrbi 170 konjskih moči in ker tehta zgolj 816 kilogramov, se lahko hitro premakne z mesta.

Pri kalifornijskem podjetju SONDORS so že pričeli s pobiranjem rezervacij, ki vas bo stala 100 ameriških dolarjev. Obljubljajo dostavo strankam na dom, žal pa nam ni uspelo izvedeti, če to velja tudi za druge države ali zgolj za ZDA.

Galerija: SONDORS