Novi Rolls-Royce Phantom 2018 je pravi superluksuzni lepotec, ki je na novo definiral razkošje.

Poskusite si zamisliti ogromno cestno ladjo, ki je dolga malce več kot 6 metrov, široka 2 metra in tehta skoraj 3000 kilogramov. Kaj bi si mislil ob podatku, da od 0 do 100 km/h pospeši v vsega 5,3 sekunde? Sliši se kot znanstvena fantastika, a vse to je mogoče zaradi ogromnega 6,75-litrskega V12 motorja. Na avtomobil Rolls-Royce Phantom 2018  so obesili še turbine, ki  nato iz sebe iztisnejo krepkih 563 konjskih moči. Ampak pri Phantomu je vse to drugotnega pomena, kar nakazuje tudi podatek, da je končna hitrost omejena na 250 km/h.

Vse se namreč vrti okoli elegance, prestiža in individualnih želja petičnih kupcev. Ja, dejstvo je, da si lahko za notranjost izberete keramiko z motivom vrtnic. Ja, dejstvo je, da si lahko za notranjost izberete oljne slike, ki krasijo armaturno ploščo. Dejstvo je tudi, da si lahko omislite perje eksotičnih ptic, a še nobeden od avtomobilov vam do zdaj ni ponudil, da postanete del njega. Ko enkrat postanete lastnik avtomobila Rolls-Royce Phantoma, si med vsem naštetim lahko naročite izdelavo 3D-printa lastnega DNK-zapisa, ki vas bo kot del avtomobila spremljal na vseh vaših popotovanjih.

Osma generacija Phantoma bo prepričevala ljudi z ogromnim prednjim “grillom” in prodornimi LED-žarometi. Dimenzije kot vedno ostajajo velike in so vedno bolj impresivne. Za volanom so klasične merilnike zamenjali z digitalnimi, zaslon zabavno-informacijskega sistema pa se lahko skrije s pritiskom na gumb. S pritiskom na gumb se upravlja tudi z vrati, tako da vlečenje za kljuke pri Phantomu ostaja v preteklost. In če vam je bila sedma različica v notranjosti preglasna, nič za to, nova generacije je namreč tišja za 10 %, kar so dosegli s 130 kilogrami zvočnoizolacijskega materiala.

Nobenega dvoma ni, da bo Rolls-Royce tudi v prihodnosti nakazoval smernice prestižnega razreda. Tako kot je že mnogo desetletij do zdaj Spirit of Ecstasy kraljevala na motornih pokrovih teh luksuznih limuzin, tako bo Rolls-Royce Phantom še desetletja petičnežem ponujal prav tisto, kar si najbolj želijo. Za nekatere to predstavlja realno možnost, za večino pa žal le bežni vpogled v blišč in prestiž današnjega sveta.

PREBERITE ŠE: ROLLS-ROYCE SWEPTAIL: NAJDRAŽJI IN EDINI NA SVETU

Galerija slik: Rolls-Royce Phantom

Več informacij:
citymagazine.si