Obožujete romantične komedije ali jih "le" tolerirate? Nikar ne gre zanikati, da pridejo prav za kakšno lažjo sprostitev in pa mogoče za kakšno življenjsko lekcijo ali dve (no, prav, včasih tudi za nekaj solzic). Tukaj so najboljše klasične romantične komedije, ki si jih morate ogledati, preden dopolnite 30 let.

Top romantične komedije, ki jih je treba gledati, preden dopolnimo 30 let:

13 Going on 30 (Od deklice do bejbe, 2004)


Vse, kar si Jenna Rink želi, je, da bi bila stara 30 let, da bi se lahko spogledovala in da bi bila uspešna. In kar si želi, to tudi dobi. Iz 13-letne deklice se tako rekoč čez noč spremeni v 30-letno žensko.

TiMER (2009)


Če ste se kdaj spraševali, kaj pomeni imeti sorodno dušo, potem si predstavljate, kako bi bilo, če bi imeli futuristično napravo, ki bi odštevala minute in ure do trenutka, ko boste svojo sorodno dušo tudi spoznali. Film ujame tesnobnost odraščanja ter se poigrava z idejo, ali je bolje živeti v trenutku ali čakati na princa na belem konju.

Bridget Jones’s Diary (Dnevnik Bridget Jones, 2001)


Smešna in necenzurirana Bridget Jones se ujame v ljubezenski trikotnik s svojim šefom in prijateljem iz otroštva. Britanski humor je odličen in poudarja idejo, da se za to, kar smo, ni treba nikoli opravičevati.

10 Things I Hate About You (10 razlogov, zakaj te sovražim, 1999)


Ena od najbolj pametnih najstniških komedij vseh časov je klasika prav zaradi premetenega scenarija in smešnega tovarištva med karakterji. Seveda velja omeniti vse romantično komične trenutke, kot sta na primer nesmrtni ples Heatha Ledgerja ali pa javno priznanje ljubezni.

Clueless (Nimaš pojma, 1995)


Še niste gledali? Kaj še čakate? Moderna adaptacija Emme avtorice Jane Austen spremlja zgodbo srednješolke, ki poskuša uravnovesiti svoje družbeno življenje, izboljšati sebe in druge ter pri tem še vedno uspešno posodabljati svojo drago garderobo.

PREBERITE ŠE: Top filmi vseh časov, ki si polni strasti in privlačnosti

Harold and Maude (Harold in Maude, 1971)


Ena od najtemnejših romantičnih komedij, Harold in Maude, govori o morbidnem mladem fantu, ki se zaljubi v 80-letno žensko. Ta ga nauči ceniti življenje.

Silver Linings Playbook (Za dežjem posije sonce, 2012)


V filmu blestita Jennifer Lawrence in Bradley Cooper. Po tem, ko Pat Solitano nekaj časa preživi v psihiatrični bolnišnici, se preseli nazaj k staršem in se poskuša pobotati z bivšo ženo. Načrte mu spremeni Tiffany, skrivnostno dekle s svojimi problemi.

Annie Hall (1977)


Woody Allen je nevrotični Woody Allen, kot ga poznamo. V romantični komediji spremljamo vzpone in padce v razmerju skozi več let.

Say Anything… (1989)


“Fant spozna dekle” klasika iz osemdesetih, ki smo si jo najbolj zapomnili po sceni, kjer najstnik z boomboxom v rokah, iztegnjenimi nad glavo, priznava svojo ljubezen.

500 Days of Summer (500 dni s Summer, 2009)


Odlično (a nekoliko manj smešno) romantično zgodbo, polno nelagodja, s katerim se srečujejo milenijci pri iskanju prave osebe, zaključi razočaranje in prezir. Najbolje je, da si film ogledamo sami in si pri tem dovolimo, da ga začutimo.