Zagonsko podjetje Royole nas ponovno preseneča ‒ na sejmu CES 2019 so pokazali zložljivo prozorno tipkovnico, ki je navita v priročnem ohišju. Očaral nas je tudi zvočnik, ki ima upogljiv AMOLED zaslon.

Royole je res presenetil s svojo zložljivo prozorno tipkovnico ‒ narejena je tako, da je upogljiva na dotik občutljiva površina navita v priročnem ohišju, iz katerega ga izvlečemo po potrebi. Ko je ‘izvlečena’, jo povežemo z napravo prek vmesnika Bluetooth in jo uporabljamo tako, da pritiskamo po narisanih tipkah.

Tudi na zložljivi prozorni tipkovnici Royole so uporabili svojo tehnologijo ‒ ta nima fizičnih gumbov za krmiljenje, saj njihovo vlogo prevzamejo na dotik občutljiva tipala, s katerimi upravljamo fotografsko aplikacijo na pametnem telefonu.

Novost na področju zvoka zagotovo predstavlja pametni zvočnik Royole ‒ ta ima 7,8-palčni upogljivi AMOLED zaslon, ki je prilepljen na njegovo ohišje oblike valja in je upognjen za 100 stopinj. Zaslon je občutljiv na dotik, da lahko potegnemo s prstom po njem in tako upravljamo predvajanje glasbe, si ogledamo kakšen film ali počnemo kakšno drugo stvar.

Pametni zvočnik Royole ima kamero ločljivosti 8 milijonov pik, ki po potrebi izskoči iz ohišja in jo je mogoče obrniti za 180 stopinj. Pohvali se lahko tudi z Googlovo digitalno pomočnico pa še Alexo za povrh.