Vsi se kdaj ujezimo do te mere, da ne znamo več nadzorovati naših čustev in obnašanja. Jeza je lahko zelo nevarno čustvo, zaradi katerega lahko pride do fizičnega obračuna. Preden se zgodi kakšna slaba stvar, poskušaj s temi nenavadnimi stvarmi premagati jezo.

Če ste danes jezni, vam svetujemo, da s temi nenavadnimi stvarmi premagate jezo!

Napišite, zakaj ste jezni.

Svojo jezo izrazite skozi pisanje: natančno opisujete vsak razlog, zakaj ste jezni in razočarani. To naj bi vam pomagalo sprostiti napetost v telesu. Bodite pozorni na vsako malo stvar, ki vas moti, in jo opišite čim bolj podrobno. Ko sprostite svoje misli, lahko potem seznam uničite in se razbremenite stresa enkrat za vselej.

Žvečite žvečilko.

Žvečite žvečilko.

Znanost je dokazala, da vam žvečilni gumi lahko pomaga rešiti se strašne sovražnosti do vseh okoli sebe – ko aktivno premikate čeljust in obrazne mišice, se v telesu počasi sprošča napetost. Pri žvečenju žvečilnega gumija bi morali opaziti pomembno razliko v tem, kako se odzivate na različne situacije.

Pojte svojo najljubšo pesem.

Morda se sliši čudno, a petje naj bi bilo čudovit način za zmanjšanje stresa in jeze. Ko ste grozno razpoloženi, si zavrtite svojo pesem, bodite nekaj časa na miru in uživajte v petju svoje pesmi. To naj bi razbremenilo napetost v mišicah in izboljšalo vaše razpoloženje.

Stojte poleg lončnic.

Stojte poleg lončnic.

Če imate lončnice, jih lahko izkoristite še za izboljšanje svojega počutja. Stanje v bližini rastlin približno 10 minut vam bo pomagalo napolniti možgane s potrebnim kisikom. Bolj jasno boste tudi razjasnili sami s seboj, zakaj se morate znebiti svoje jeze. Jasmin ali sivka pa sta sploh dobra, ker naj bi zmanjšala anksioznost in spodbujala prijeten spanec.

Lotite se gospodinjskih opravil.

Ta ideja je za nekatere morda odvratna, vendar naj bi vam pomagala. Ponavljajoča se gospodinjska opravila vas bodo takoj pomirila. Pospravite prostor, kjer biva vaš ljubljenček, uredite oblačila v omari ali pa pomijte posodo … presenetilo vas bo, kako hitro boste dosegli mirno stanje duha.