Na sejmu CES 2019 smo lahko videli različne tehnološke naprave, posebej pa nas je presenetil pametni hladilnik Samsung Family Hub, ki deluje v sožitju z vašim telefonom do te mere, da vas bo obvestil, če pozabite zapreti njegova vrata. Ne bi se branili takšnega hladinika, kajne?

Južnokorejsko podjetje Samsung že nekaj let prikazuje pametni hladilnik, katerega ena od zanimivejših funkcij je, da lahko prek kamere v njem od daleč preverimo, katera živila moramo kupiti. Izboljšana različica Samsung Family Hub 4.0, ki smo jo lahko videli na CES 2019, pa naj bi postala tudi proaktivna, saj deluje v sožitju z vašim telefonom do te mere, da bo javila aplikaciji Smartthings, da smo pozabili zapreti vrata.

pametni hladilnik Samsung Family Hub 4.0 bo zdaj sporočil aplikaciji, da niso zaprta vrata.

Izboljšav je bil deležen tudi zaslon na vratih, ki mu je je Samsung že pred časom namenil vlogo osrednjega družinskega informacijskega portala. Uporabniški sistem je preprostejši in bolj prijazen do uporabnikov, nadgrajen pa bo tudi digitalni pomočnik Bixby ‒ komunikacija z njim naj bi bila bližja ‘naravnemu jeziku’, pa tudi pametnejši naj bi postal. Znano je namreč, da Bixby zaostaja za Googlovim pomočnikom in Alexo.

Sočasno z izboljšanim hladilnikom, je Samsung predstavil tudi pralni stroj, ki ga je mogoče povezati v domače brezžično omrežje. Ta ima tudi tako imenovani super način delovanja za hitrejše pranje perila.

Pralni stroj Samsung, ki ima super način delovanja za hitrejše pranje perila.