Po tem, ko je Samsung na začetku letošnjega leta šokiral z 219-palčnim Micro LED zaslonom, ki ga je poimenoval The Wall, je zdaj naznanil še njegovo luksuzno različico. Tukaj je The Wall Luxury!

Samsung je predstavil The Wall Luxury, razkošno različico modularnega zaslona The Wall, ki uporablja revolucionarno tehnologijo Micro LED – slednja temelji na delovanju na milijone neorganskih LED čipov, ki oddajajo svetlobo in tako producirajo sliko na zaslonu.

The Wall Luxury se prilagaja potrebam potrošnika, saj lahko zavzema celo vrsto oblik z diagonalami med 73 (ločljivost 2K) in neverjetnih 292 palcev (ločljivost 8K). Brezrobi neskončni zaslon, katerega debelina znaša vsega 30 milimetrov, pa se prijetno in neopazno zlije s prostorom. Oblikovan je tako, da se nikoli ne ugasne, pač pa se po zaključku uporabe spremeni v digitalno platno z motivi po izbiri uporabnika in deluje kot slika na steni.

Naprava ponuja številne funkcije, ki pripomorejo k nadgradnji uporabniške izkušnje. Zanimiv je predvsem dvig ločljivosti s pomočjo umetne inteligence, frekvenco osveževanja 120 Hz in tehnologijo Quantum HDR, ki ustvari maksimalno svetilnost 2000 nitov.

Cena zaslona The Wall Luxury, ki na prodajne police prihaja julija, zaenkrat še ni znana. Lahko pa pričakujemo, da bo ta prestiž stal veliko!

Prvi kupci bodo na svoj račun prišli kmalu.