Danes se v Ženevi pričenja SIHH 2016 (Salon International de la Haute Horlogerie), mednarodna razstava visokega urarstva, kjer se bo zbralo okoli 15 tisoč povabljenih novinarjev, trgovcev in urarjev iz celega sveta. Na tej razstavi se zberejo najboljše in najbolj luksuzne urarske blagovne znamke, ki svetu pokažejo svoje najnovejše ure, ki so plod dolgoletnih raziskav in razvoja.

To leto bodo poleg blagovne znamke ur Richemont Group, kamor spadajo luksuzne znamke ur Montblanc, IWC, Roger Dubuis, Van Cleef & Arpels, Cartier, A. Lange & Sohne, Jaeger-LeCoultre, Baume & Mercier, Piaget, Panerai, Vacheron Constantin, na SIHH 2016 razstavljali tudi drugi vrhunski proizvajalci ur: Audemars Piguet, Richard Mille, Parmigiani Fleurier in Greubel-Forsey.
Posebnost letošnjega leta so mlade, neodvisne znamke ur. Tako se je izbranemu krogu proizvajalec najbolj luksuznih ur pridružilo še devet izrednih znamk: Hautlence, H. Moser & Cie, Laurent Ferrier, HYT, MB&F, Urwerk, Christophe Claret, Kari Voutilainen in De Bethune.

Luksuzna ura Cartier Crash Skeleton bo predstavljena na SIHH 2016.

Luksuzna ura Cartier Crash Skeleton bo predstavljena na SIHH 2016.

Zakaj je SIHH pomemben? Tako kot katerakoli druga industrija ima tudi urarska svoje najboljše in najbolj cenjene blagovne znamke in razstave. SIHH predstavlja izredne talente in nekatere od najboljših blagovnih znamk ur, katerih korenine segajo tudi v leto 1700. To so blagovne znamke, ki so s svojimi izumi, ustvarjalnostjo in razmišljanjem spremenile čas. Zaradi nanotehnologije in mikroobdelave so spremenile način, kako beremo čas, način, kako času sledimo in celo kako je ta čas na našem zapestju sploh videti –številne izmed teh znamk so namreč pionirji tehnologije, ki se skriva tako v notranjosti kot zunanjosti ur.

Tudi luksuzna ura MB&F Legacy Perpetual, ki se lahko pohvali z revolucionarnim časovnim sistemom, bo prestavljena na SIHH 2016.

Tudi luksuzna ura MB&F Legacy Perpetual, ki se lahko pohvali z revolucionarnim časovnim sistemom, bo prestavljena na SIHH 2016.

Kot katerakoli druga industrija bi tudi industrija ur propadla, če se ne bi premikala naprej. Izumi in oživitve že pozabljenega so tisto, kar naredi petsto let staro obrt pomembno tudi v današnjem svetu visoke tehnologije. Razstava bo trajala do 22. januarja.