Obstajajo superge, ki svoje priljubljenosti nikoli ne bodo izgubile, ne glede na to, kako so se trendi (in se še bodo) spreminjali skozi čas. Converse Chuck Taylor so tukaj že od leta 1917 in adidas Stan Smith so najbolje prodajane superge vseh časov. In to z dobrim razlogom: blagovne znamke so superge že prvič naredite tako, kot je treba! Le nekaj izbranih modelov si zasluži, da jih kupujemo znova in znova. In da bo izbira lažja, bomo predstavili 9 superg, ki si zaslužijo oznako slovite in ki jih enostavno moramo imeti v svoji zbirki.

9 superg, ki si zaslužijo oznako “slovite” in jih enostavno moramo imeti v svoji zbirki:

Air Jordan 3

Superg gotovo ni treba posebej predstavljati. Še danes so videti bolje kot marsikatera nova superga in 99,9-odstotno so videti bolje tudi ponošene.

Air Jordan 3

Air Jordan 3

Nike Air Force 1

Superge Nike Air Force 1 so bili slovite, še preden jih je v pesmi ovekovečil Nelly. Nike Air Force 1 so za vse, ki želite popolnoma bele superge in svežino. Čevelj je šel iz prvotne belo-sive različice do Made in Italy stila za Anaconda Lux Masterpice do sodelovanja med Riccardom Tiscijem in Supreme.

Nike Air Force 1

Nike Air Force 1

Adidas Stan Smith

Stan Smith so superge s pravo obliko in ceno, ki si jo večina še vedno lahko privošči, in dizajnerskim detajlom, kot je obarvan del na peti. Ni lahko ustvariti tako dobre kombinacije in zato so superge Adidas Stan Smith tako priljubljene še danes. Najbolj uspešen Adidasov čevelj vseh časov!

adidas Stan Smith

adidas Stan Smith

Converse Chuck Taylor All-Star

Chuck Taylor je najstarejša superga na tem seznamu. Prvi čevlji Chuck Taylor so namreč nastali že leta 1917, zaradi svoje preproste zasnove, gumijastega podplata in tekstilnega zgornjega dela, ki sega prek gležnja, so najbolj kopirani čevlji na svetu. Navdih so bili tudi visoki modi, seveda pa tudi vsem cenejšim posnemovalcem. Čevelj pa nikoli ni počival na svojih lovorikah, prav tako svojega uspeha ni dosegel kar čez noč. Chuck Taylor so se za prepoznavnost (pa tudi obstoj) borili kar eno desetletje, preden so postali to, kar so danes.

Converse Chuck Taylor All-Star

Converse Chuck Taylor All-Star

PREBERITE ŠE: Superge, ki se odlično podajo k poslovni obleki

Nike Flyknit Racer

Superge Nike Flyknit so z nami približno štiri leta, inovacija pa je za podjetje tako pomembna, kot so na primer pomembne superge Air in Free. Kupci lahko izbirajo med 28 modeli, na čelu pa je superga Nike Flyknit Racer. Ti so bili ustvarjeni za maratonce, kaj kmalu pa so čevelj posvojili modni navdušenci. Elegantna oblika in preprost tkan vzorec omogoča enostavno kombinacijo z vsakdanjimi oblačili.

Adidas Superstar

Superge Adidas Superstar so v igri že več kot 45 let. Njihova vsestranska silhueta, cena in dostopnost jih naredijo idealne kot vsakodnevni čevelj. Legendarni športni čevlji danes z dodanimi modernimi materiali doživljajo razne preobrazbe.

adidas Superstar

adidas Superstar

Nike Air Max 1

Tinker Hatfield je imel v poznih 80-ih noro idejo: sistem blaženja pri supergah Nike je želel izpostaviti celotnemu svetu in z nekaj navdiha iz pariškega Pompidouja mu je to tudi uspelo. Leta 1987 so bili tako rezultat Air Max 1, ki so bili prvi športni čevlji z vidno air enoto. V tem času je nastalo veliko omejenih in dragih serij teh superg, a originalna belo-rdeča različica je še vedno najboljša.

Nike Air Max 1

Nike Air Max 1

New Balance 998

Ljudje se za superge New Balance odločajo iz različnih vzgibov. Pravi ljubitelji teh superg pa vedo, da so to kakovostne superge, ki sicer kažejo napredno oblikovanje, a se spet ne trudijo premočno. Kdor je lastnik teh čevljev, ve, da jih lahko nosimo na športna oblačila, džins ali pa celo obleko.

New Balance 998

New Balance 998

Vans Authentic

Ta model superg Vans je debitiral leta 1966. Gre za zelo enostaven čevelj, ki ga lahko nosimo kjerkoli, dokler se ne uniči. Neskončna barvna paleta in dizajn sta poskrbela, da čevelj nikoli ni zapustil prodajnih polic in da je bil navdih in akter raznih modnih sodelovanj.

Vans Authentic

Vans Authentic