Modni dodatki so pika na i našemu izgledu in dopolnjujejo stil ter eleganco oblačil, ki jih nosimo. Pomeben modni dodatek tako za ženske, kot moške, so sončna očala, ki ne le zaščitijo oči pred sončnimi žarki - z njimi izgledamo modno in elegantno. Modne smernice sončnih očal za leto 2016 obujajo nekatere trende iz preteklosti, pa tudi take, ki jih bomo videli prvič.

Poglejmo kakšna sončna očala 2016 bodo narekovala modne smernice za leto 2016.

1. Temna stekla

Stekla sončnih očal so po navadi oblikovana v različnih barvah, da zadovoljijo kar največ okusov, vendar pa so za popolno zaščito pred soncem najbolj primerna temna stekla. Izbirate lahko med različnimi oblikami očal, od elegantnih do bolj kreativnih.

2. Okrogli okvirji

Ena izmed najbolj vročih smernic oblik sončnih očal leta 2016 so okrogli okvirji. Trend, ki se vrača iz preteklosti, je primeren za vse, ki prisegajo na klasičen izgled.

3. Debelejši okvirji

Modeli sončnih očal z debeljšimi okvirji bodo naslednje leto pravi hit. Prava izbira za vse, ki se vam zdijo tanjši okvirji dolgočasni in stremite k novim oblikam sončnih očal.

4. Okvirji v obliki mačjih oči

Stil očal s privihanimi krivuljami je zares trmast in se še kar noče posloviti. Ta model sončnih očal ni priljubljen le pri zvezdnicah in redno prisoten na modnih pistah, posvojila ga je večina žensk po svetu.

5. Pisani okvirji in stekla

Sončna očala z obarvanimi stekli in okvirji norih barv pristajajo tako moškim kot ženskam in vsakemu videzu dodajo mladost in razigranost. Najbolj modne so v spomladanskih in poletnih mesecih.

6. Prevelika očala

Večina sončnih očal leta 2016 so velika in oblikovana tako, da prekrijejo velik del vašega obraza. Primerna so za ženske in moške ter na voljo v različnih oblikah, da zadovoljijo različne modne okuse.

7. Prozorna stekla

Medtem ko se stili sončnih očal redno menjajo, korekcijski okvirji ostajajo večinoma isti. Vendar ta monotonost ni potrebna. Za to bodo poskrbeli novi, privlačni stili oblik korekcijskih očal v letu 2016.

8. Luksuzna sončna očala

Namesto dragih oblačil, lahko vašo garderobo obogatijo luksuzna sončna očala. Okrašena s kristali, biseri, perlicami in drugimi dekorativnimi dodatki, veljajo za delo umetnosti in naredijo vsak videz elegantneši in še bolj čudovit.

9. Kreativne oblike okvirjev

Morda se vam netradicionalne oblike okvirjev zdijo blazne, a dejstvo je, da videz dopolnijo v občudovanja vrednega in še bolj privlačnega. Inspiracija večine oblik teh očal so rože, metulji in vse lepo, kar nas obdaja.

10. Dvobarvna sončna očala

Če vam niso všeč enobarvni okvirji, pa tudi ideja pisanih okvirjev in stekel ne, so sredinska pot dvobarvni okvirji sončnih očal. Najdete jih v različnih oblikah, ki se prilegajo različnim oblikam obrazov, in barvnih kombinacijah, ki se ujemajo z barvo oblačil, ki jih najraje nosite.