Morda ni najprimernejši čas za sončna očala, še posebej ne v megleni ljubljanski kotlini. A včasih je treba narediti izjemo, zlasti ko naletimo na res odštekan izdelek. In prav takšna so tudi ta sončna očala.

Španski proizvajalec lesenih sončnih očal Nina Mûr ni poseben samo zaradi očal, ki jih oblikujejo in izdelujejo, izstopa tudi po svoji filozofiji. A o njej morda več kdaj drugič. Ob 100-letnici rojstva velikega italijanskega arhitekta in oblikovalca Ettoreja Sottsassa so v sodelovanju z italijanskim studiem Abet Laminati, s katerim je sodeloval tudi Sottsass, oblikovali prav posebno kolekcijo sončnih očal, za katero so navdih črpali v barvah in stilu skupine umetnikov Memphis Group, ki jo je v začetku 80. let prejšnjega stoletja ustanovil ravno Sottsass.

Kolekcijo ‘Nina Mûr goes to Memphis’ sestavljata dve liniji, in sicer z digitalnim tiskom laminiranimi podrobnostmi ter bolj osnovni črno-beli modeli. Vsa očala so narejena iz 25 brezovih lističev s Finske in prav vsak kos je ročno barvan ter poliran.

Cene očal iz kolekcije ‘Nina Mûr goes to Memphis’ se gibljejo med 189 evri in 350 evri.

Galerija – Sončna očala Nina Mûr v poklon velikemu Ettoreju Sottsassu