Space Suite v hotelu Kameha Grand Zürich gostom omogoča okusiti, kakšno je življenje na vesoljski postaji. Hotelsko sobo je v virtualno vesoljsko postajo spremenil nemški umetnik, pustolovec in bodoči astronavt Michael Najjar. Stene, tla in strop je okrasil z vesoljskimi motivi, ki jih je posnel vesoljski teleskop Hubble, raketni pogon je navdahnil stropno razsvetljavo, dnevni prostor pa je umetnik napolnil s knjigami, filmi in avdioknjigami na temo vesoljskega potovanja.
Space Suite – vesoljska postaja v hotelu Kameha Grand Zürich
Izjemen dizajn, ki nas popelje v vesoljeDobra lokacija hotela
Kot ponavadi - precej zasoljena cena nočitve
8.8Hotel
Design namestitve9.5
Cena namestitve8.1
Lokacija8.5
Inovativnost9
0
Ocena bralcev 3 X Glas
8.4

Za zunajzemeljsko izkušnjo vam ni treba potovati v vesolje, dovolj je, če najamete suito Space Suite v švicarskem hotelu Kameha Grand Zürich. Ob vstopu v to edinstveno hotelsko sobo ”člane posadke” na osem načinov pozdravi zapeljiv ženski glas, ki tudi potrdi njihovo ”prijavo” in prebere navodila za ”upravljanje” sob.

PREBERITE ŠE: Concrete Cut House – moderna hiša minimalističnega kroja, odeta v beton in steklo

Tla suite so pravi planetarij, vse prostore namreč krasijo abstraktne fotografije (zvezde so črne, vesolje belo), ki jih je posnel vesoljski teleskop Hubble. Okno so prekrila ogledala, stropne luči posnemajo videz raketnega motorja, medtem ko se rokavica astronavta, ki štrli iz stene, uporablja kot odlagališče za ključe in telefone. Soba pa je polna tudi drugih vesoljskih referenc.

Galerija – Space suite