Takšne in drugačne jahte in jadrnice so prava paša za oči, še bolj pa nas prevzame domišljija oblikovalcev, ki nemalokrat pokažejo svoj talent v obliki konceptnih študij. Ena izmed njih je tudi ultra luksuzna jadrnica Osseo, ki je plod domišljije srbskega oblikovalca Igorja Jankovica.

Srbski oblikovalec Igor Jankovic je predstavil koncept ultra luksuzne jadrnice Osseo. Opremljena je z vsemi modernimi navtičnimi pogruntavščinami, da lahko zagotavlja udobno in brezskrbno jadranje. Z dolžino 72 metrov ne spada ravno med majhne, pohvali pa se lahko tudi z najnovejšo, visokotehnološko opremo DynaRig. Koncept je osupljiv, s katerega koli vidika ga pogledate in ima dovolj prostora za do 12 ljudi. Med materiali prevladujejo karbonska vlakna, trup pa je narejen iz grafena, ki je izredno odporen proti koroziji. Del dizajna so tudi barve, prevladuje pa kombinacija črne in kameleonovo modro-vijolične barve. Osseo lahko poganjajo električni ali dizelski motorji. V kolikor radi prirejate zabave, bo jadrnica Osseo prava za vas. Ponuja namreč več različnih površin za zabavo ali počitek.

Odprta površina na jadrnici predstavlja glavni salon, ki je namenjen druženju ali počitku. Glavna spalnica se nahaja v delu krme in ponuja vse udobje za kvaliteten počitek. Na jahti boste našli celo površino za sončenje in sprostitev, ki je prekrita z zatemnjenim in polprosojnim steklom in jo lahko uporabljamo skozi ves dan. Ponoči jo lahko izpopolnimo z ambientalno osvetlitvijo in si pričaramo romantično vzdušje. Konceptna jadrnica Osseo predstavlja luksuz, katerega bi se le malokdo branil.

Galerija: Igor Jankovic Osseo Concept