Odnos se ne vzdržuje sam od sebe, temveč morata trdo delati na njem. Vsako razmerje se razlikuje, zato tudi ne obstajajo pravila, kako ga pravilno vzgajati. A gotovo lahko trdimo, da bi bilo dobro, da si vsak dan povesta te srčne stvari. Ker tvoj partner bi jih rad slišal.

Če želita, da vajino razmerje cveti, bosta morala nekaj tudi storiti. Začneta lahko s temi s srčnimi stvarmi, ki si jih želi tvoj partner slišati vsak dan.

Ljubim te.

Da svojemu partnerju oziroma partnerici poveš, da ga/jo ljubiš, ne zahteva veliko domišljije. Pazi samo, da to res misliš.

Mislil/-a sem nate.

Kaj je lepšega kot slišati, da je tvoj/-a ljubezen mislila nate?

Kakšen je bil tvoj dan?

Ničkolikokrat se zgodi, da smo tako zatopljeni v lastne probleme in načrte, da se pozabimo posvetiti svojim najbližjim. Vprašaj svojega partnerja oziroma partnerico, kakšen dan je imel/-a in iskreno poslušaj odgovor.

Tu sem zate.

Daj svojemu partnerju oziroma partnerici vedeti, da mu/ji stojiš ob strani.

Oprosti!

Ko kaj zamočiš, ne bodi preveč ponosen/-a, da bi se opravičil/-a. Seveda je težko priznati lastne napake, vendar je to nujno za dober in zdrav odnos.

Spoštujem te.

Spoštovanje ni enako kot ljubezen – in oboje je potrebno za dober in trden odnos. Daj svojemu partnerju oziroma partnerici vedeti, da ga/jo spoštuješ.

Sladke sanje.

Kolikokrat si v resnici zaželita lahko noč in to tudi resno mislita? Pred spanjem si vzamita nekaj časa – pa četudi le pol minute –, da si zaželita lepe sanje.