Nekatere osebe se bojijo procesa staranja. A kljub temu si vsi želimo vedeti, kako bomo videti čez 20 let? Srhljiva aplikacija Future You Simulation, ki so jo predstavili na sejmu CES 2019, vam lahko dejansko pokaže, kako boste videti postarani! Zajemite sapo, naredite sebek, naložite ga na aplikacijo in čakajte na čudež!

Ameriško podjetje Olay, ki se ukvarja z nego kože, je na CES 2019 predstavilo novo aplikacijo Future You Simulation, ki napove, kako boste videti postarani ‒ ta ob pomoči umetne inteligence pod drobnogled vzame stanje vaše kože in predvidi, kako se bo vaš obraz staral v prihajajočih desetletjih.

Aplikacija Future You Simulation zazna območja poškodovane kože, posnetek obraza pa nato primerja z več kot 1000 fotografijami različnih ljudi. Na ta način določi, kako se bo oseba določene starosti in etničnosti najverjetneje spreminjala v naslednjih 20 letih.

Uporaba aplikacije Future You Simulation je nadvse preprosta. Na vas je le, da naložite selfie in izberete starost in raso, ki ji pripadate. Aplikacija vam bo nato razkrila, kako stara je vaša koža sodeč po njenem odtenku in elastičnosti. To že lahko preizkusite tukaj.

Po zaslugi aplikacije Future You Simulation boste prav tako izvedeli, kako boste videti čez 20 let glede na to, ali redno uporabljate kremo za zaščito pred UV-žarki.

Olay želi s svojo novo aplikacijo svetovati pri upočasnjevanju procesa staranja, hkrati pa potrošnike prepričati, da preizkusijo njegove izdelke za nego kože. Storitev je sicer že na voljo na Kitajskem, medtem ko bo Američanom dostopna kasneje v letošnjem letu. Informacij o tem, kdaj jo bomo lahko preizkusili v Evropi, zaenkrat še ni.