Nedavno tega so bila korekcijska očala zaščitni znak pridnih punc in sramežljivih fantov. Evolucija modne je pri svojem vzponu s sabo na prestol lepega, drznega in nenavadnega potegnila tudi korekcijska očala. A kako nositi korekcijska očala je prava umetnost. Če tudi ti vidiš prednosti korekcijskih očal - tako lepotnih kot zdravstevnih - preberi spodnje nasvete, kako s korekcijskimi očali optimizirati svoj "look".

Nosi majhne uhane

Če se odločiš, da boš očala nosila tudi za formalne priložnosti, bodi previdna pri izbiri uhanov. Ostani pri preprostih kosih, ki naj ne bodo preveliki ali predolgi. Korekcijska očala so v resnici del nakita, ki mora prevladovati. Uhanom se nikakor ni treba izogniti, a pazi, da ne izstopajo. Manj je več!

Usklajuj barvo nakita in okvirjev

Igranje z barvami, ustvarjanje disonance in novih kombinacij, je zagotovo tista poteza, ki modnim ter oblikovalskim ikonam greje njihov prestol. A pri kombiniranju očal in nakita, je potrebno delovati previdno. Če so tvoji okvirji temni, nosi zlat nakit. Če pa nosiš sive ali prozorne okvirje, si nadeni srebrnino ali drage kamne.

Minimaliziraj

Pri nadevanju modnih dodatkov, ne pretiravaj. H korekcijskim očalom se velik klobuk ali pompozna frizura ne podata. Drži se minimalističnih dodatkov, ki ne bodo zasenčila korekcijskih očal in ne bodo ustvarila videza načičkanosti.

PREBERITE TUDI: Sončna očala 2016: modne smernice za leto 2016

Minimaliziraj

Minimaliziraj

Uredi se

Korekcijska očala lahko ustvarijo videz zaspanega, neurejenega dekleta, ki se ravno prebija čez goro knjig za izpite, ali pa po drugi strani urejene, formalne ženske. Da ohraniš vtis slednje, obleči suknjič ali malo lepše čevlje.

Ne pretiravaj z očesnim makeup-om

Podobno kot z uhani, je tudi z očesnim makeup-om. Ne pretiravaj. Ne nanesi črne črte in sive sence, temveč raje posezi po svetlejših barvah – na primer modri in roza.

Napudraj se

Ko nosiš korekcijska očala, ta poudarijo tvoj obraz. Zaradi tega, je pravilna uporaba ustreznega pudra ključna, za dober videz. Še posebej kritična so mesta blizu okvirjev – okoli oči, ličnice in nos.

Ne pretiravaj z maskaro

Maskaro nanesi le na konice trepalnic, kar bo odprlo in poudarilo tvoje oči. Preveč maskare lahko vodi do tega, da se trepalnice dotikajo stekel očal, kar ni niti prijetno niti privlačno.

Daj si duška s šminko

Medtem ko so dodatki, uhani, nakit in očesni makeup pri nošenju očal omejeni, pa je uporaba šminke zelo svobodna. Izberi sveže, žive barve. Šminko lahko naneseš močno, saj bo to uravnalo močen vtis okvirjev na zgornjem delu obraza. Poleg tega uporaba šminke ustvari vtis urejenosti.

Ne pretiravaj s šminko

Daj si duška s šminko