Mercedes-Benzova ikona, 'oglati' razred G je vstopil v svoja srednja leta – upihnil je že 40 svečk, njegove začetke pa lahko najdemo v takrat še špartanskem terencu – in v vsem tem času je postal najbolj luksuzen terenec, ki se lahko spopade s še tako zahtevnim terenom!

Mercedes-Benz razred G ostaja zvest svoji tradiciji in združuje v sebi luksuz in izredne terenske zmogljivosti. Štiri desetletja se je učil, da je lahko danes eden izmed najbolj prestižnih terencev, ki se je sposoben podati v popolno divjino.

40. obletnica je lep jubilej, obenem pa praznujejo še enega manjšega – 20. obletnico od prvega modela G55 AMG. Za obeležitev mejnika so pripravili tri posebne edicije avtomobila Mercedes-Benz razred G pod imenom Stronger Than Time. Posebne različice se bodo med seboj vizualno razlikovale, imele bodo več konjskih moči in navora, tri različne notranjosti s 64 kombinacijami oblazinjenja in 34 zunanjih barv.

G 400d ima nov 6-valjni motor s 330 konjskimi močmi, medtem ko bo imel G 500 4,0-litrski V 8-valjnik s 422 konjskimi močmi. Najmočnejši Mercedes-AMG G 63 bo imel prav tako V 8-valjni motor s kar 585 konjskimi moči, od 0 do 100 km/h pa bo potreboval manj kot 4,5 sekunde.

Mercedes-Benz G Stronger Than Time

Da bi še poudarili terenske zmogljivosti razreda G, bodo v Avstriji odprli G-Class Experience Center, v katerem bodo lahko lastniki razreda G pilili svoje znanje terenske vožnje. Na voljo bodo različni tereni in temu primerno različni izzivi! G vse najboljše!

Galerija: Mercedes-Benz G