Staro prepričanje, da moški opazijo na ženski zgolj tisto, kar je na površini, boste ovrgli, ko preberete, na katere stvari so moški v resnici pozorni. Ženske niti v sanjah na to ne pomislijo.

To so 4 stvari, na katere so moški pri ženskah na skrivaj vedno pozorni:

1. Obrazna mimika in oči

Popolnoma napačno je mišljenje, da moški niso sposobni brati čustev. Že med evolucijo je človeštvo pridobilo to spretnost, z namenom, da bi znali razlikovati prijatelje od sovražnikov.

Moški ne opazi samo očitnih signalov na obrazu, ampak tudi tiste skrite: zna razločiti iskrenost ženske, ki se odraža v hladnih očeh, ali rahlo razočaranje, ki se odraža v močno stisnjenih ustnicah. Ta sposobnost mu pomaga razumeti, česa si ženska želi, še preden jo spozna.

2. Barva obleke

Barve vplivajo na naše razpoloženje, čustva in tudi odražajo, kako se resnično počutimo – rdeča simbolizira energijo in strast; črna eleganco, zanesljivost in sramežljivost; roza toplino in nežnost itd.

Izbor določene barve obleke pošilja podzavestne signale o počutju ženske, prav tako pa obstajajo tudi štirje tipi osebnosti glede na barvo obleke, ki so zelo koristni, ko spoznavate novo osebo, saj lahko z njimi spoznate, s kakšno osebo imate opravka.

3. Način, na katerega pošilja sporočila

Samo najbolj pogumne osebe rade takoj pokažejo svoja čustva in o njih tudi razpravljajo. Tisti, ki se temu posebej želijo izogniti, se izognejo tudi vzpostavitvi očesnega stika. Spletno komuniciranje pa je prostor, v katerem lahko ženske razkrijejo svoje prave občutke in so bolj iskrene kot sicer.

Lingvisti pravijo, da besede, ki jih uporabljamo, veliko povedo o našem značaju. Če oseba pogosto piše “mislim” in “se počutim”, je zelo zagledana vase. Če pa pogosto v sporočilih vidite besede “stavim” in “verjemi mi”, pa vam verjetno laže.

4. Izbor hrane in pijače

Dobro znano je, da v večini primerov ženske raje izberejo solato na prvem zmenku kot kaj bolj težkega – razlog za to je strah, da bodo dajale vtis, da so pohlepne in da lahko veliko pojedo, hkrati pa želijo pokazati, kako zdrave in fit so.

Takšno vedenje ima v resnici nasproten učinek, saj izbor hrane (solata) kaže, da si sramežljiva in v očeh moških postaneš manj privlačna kot tista ženska, ki izbere kakšno bolj konkretno hrano. Moški se takrat, ko izbereš podobno hrano kot on, počuti bolj udobno in sproščeno.

Tudi izbor pijače pove marsikaj o ženski  na tak način lahko moški ugotovi, kakšno je razpoloženje ženske, saj lahko vidi, ali ženska pije, ker uživa v okusu, ali pa zato, ker želi nekoga navdušiti.