Ko pomislimo na Antarktiko, najpogosteje pomislimo na sneg, led in pingvine. Antarktika kljub izjemno nizkim temperaturam ostaja eden od bolj čudovitih krajev, ki si jih v življenju želimo obiskati. Sredi te snežene celine nas čaka čudovit hotelski kompleks White Desert, hotel na Antarktiki, ki je najbolj oddaljen hotel na svetu ter ponuja zavidljivo razkošje.

Hotel na Antarktiki, hotel White Desert, seveda ni običajen hotel. Ne samo, da stoji sredi Antarktike, tudi njegov videza ni običajen. Namesto enotnega kompleksa s sobami nas čakajo razpršene in prosto stoječe kupole iz fiberglasa (lahek in močan kompozitni material, sestavljen iz plastike in ojačan s steklenimi vlakni), ki so na zunaj videti kot mehurčki, v notranjosti pa nas čaka pravo zimsko razkošje. V pred kratkim obnovljenih kupolah (ponujajo jih 6) se tako bohoti luksuzna oprema, ki nas bo opomnila na nizke temperature zunaj.

PREBERITE ŠE: Null Stern: hotel na prostem s čudovitim razgledom na Alpe

Medtem ko so prenočišča resnično veličastna, so pustolovščine tisto, zaradi česar nam ne bo zaledenela kri. Obiskovalci lahko tako raziskujejo modre ledene jame, kajtajo na snegu, se odpravijo v savno ali pa obiščejo lokalno kolonijo pingvinov, ki šteje 6 tisoč članov. Robert Woodhead, eden izmed odgovornih v hotelu White Desert, je za HuffPost povedal, da so njihovi vodiči eni izmed najbolj izkušenih polarnih raziskovalcev na svetu. Obiskovalce namreč popeljejo čez celotno izkušnjo – od tega, da jih učijo plezanja v ledu, do tega, da jih naučijo fotografirati pingvine.
8-dnevna avantura seveda ni za povprečne denarnice: stala nas bo namreč okoli 65 tisoč evrov na osebo.

Ogled galerije – hotel White Desert, hotel na Antarktiki