Čeprav so bili nekoč obroki za mizo družabni dogodek, danes vsak bolšči v svoj zaslon, fotografira hrano in ignorira prisotne. Da bi se med jedjo zopet posvetili en drugemu, je industrijski oblikovalec Hung Lu Chan izdelal nosljivo miza Napkin Table.

Napkin Table predstavlja nov koncept prehranjevanja. Gre za nosljivo mizo za dva industrijskega oblikovalca Hunga Luja Chana, ki je raziskoval fenomen odsotnosti duha med jedjo, ki se je razrasel s pojavom pametnih telefonov in tablic.

PREBERITE ŠE: Ikea: jedilna miza, ki ne dovoljuje uporabe telefona


Napkin Table daje poudarek na interakciji med jedcema s tem ko ju fizično poveže. Gre za eksperiment, ki raziskuje, kako na čas prehranjevanja vpliva tehnologija, zaradi katere postajamo vse bolj oddaljeni od osnovne komunikacije kot je na primer, da posvečamo pozornost prijatelju, ki sedi poleg nas. Chan želi zopet našo pozornost preusmeriti k človeka poleg nas.

”Miza” za dva je izdelana iz vodotesnega blaga in si jo obesimo okoli vratu. Ima držalo za krožnik in kozarec. Kako zadeva deluje v praksi, si lahko ogledate v zgornjih dveh posnetkih.

Galerija – zložljiva miza Napkin Table: