Vsak novopečen starš se ob rojstvu otroka sooči s težko odločitvijo – kakšno ime izbrati. In nekateri starši so imeli tako bogato domišljijo, da so ime njihovih otrok prepovedali. Preveri, katera smešna otroška imena so po svetu prepovedana!

V vsaki državi so drugačni zakoni o osebnem imenu ‒ to pomeni, da je vaša domišljija žal omejena. Če ne veste o čem govorimo, vam bo jasno, ko si preberete, kakšna absurdna otroška imena so si omislili starši. Ta smešna otroška imena so po svetu prepovedana!

Messiah (Mesija), ZDA

Nekatere ameriške države prepovedujejo določena imena ‒ v ameriški zvezni državi Kentucky se je zakonodajalstvo srečalo s primerom, ko je par želel poimenovati otroka Mesija, a to ni bilo mogoče, ker je ime versko. Kmalu zatem je bila ta odločitev razveljavljena, ker naj ne bi obstal uraden zakon, ki bi prepovedoval verska imena.

Nutella, Francija

Tudi če obožujeta Nutello, vajinega otroka ne bosta mogla poimenovati po tem lešnikovem namazu. Starša iz Francije sta izbrala to ime zato, ker sta menila, da bo njuna hči tako sladka, kot sta čokolada in lešnik. Francoski zakonodajalci se s tem niso strinjali, ker naj bi bilo ime v nasprotju z otrokovimi interesi. Starši so morali spremeniti ime v Ella.

Tudi če imata tako rada Nutello, vajinega otroka ne bosta mogla tako poimenovati.

Robocop, Mehika

V mehiški zvezni državi Sonora imajo starši bogato domišljijo, saj ima ta država dolg seznam posebnih imen, ki jih ne morete izbrati za svojega otroka. Leta 2014 je država objavila seznam 61 prepovedanih imen v upanju, da bo zaščitila otrokove interese ‒ med njimi so Facebook, Batman in Panties (hlačke), Robocop.

Chow Tow (Smrdeča glava), Malezija

En malezijski par je mislil, da je smrdeča glava dobro ime, a zakonodaja se s tem ni strinjala. Leta 2006 so zato naredili seznam prepovedanih imen.

En malezijski par je očitno mislil, da je smrdeča glava dobro ime.

Talula Does The Hula From Hawaii, Nova Zelandija

Leta 2008 je devetletna novozelandska deklica ‘pristala na sodišču’ zaradi svojega imena, ki je po mnenju zakonodaje, izpostavljeno zlorabi in posmehu. Deklica naj bi zaradi strahu lagala glede svojega imena.

Cyanide (cianid), Anglija

V Angliji ne obstajajo posebni zakoni o osebnih imenih. Pred leti, ko je ena britanska mati poimenovala svojo dojenčico po tem znanem strupu, se je zakonodaja morala vmešati.

Ena britanska mati je poimenovala svojo dojenčico po znanem strupu.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116, Švedska

Švedski par je poimenoval svojega sina tako, kot vidite zgoraj, ta veriga pa naj bi predstaljala ime Albin, ki je relativno pogosto skandinavsko ime. Ime je nastalo v imenu protestov glede strogih zakonov o osebnih imenih na Švedskem. Niso dosegli namena, saj je zakonodaja zahtevala, da izbereta drugačno ime.

@, Kitajska

Res je, da je v azijskih deželah zelo priljubljen računalniški svet, a nismo si mogli predstavljati, da bosta starša nadela ime po simbolu na tipkovnici. Na kitajskem se @ imenuje ai-ta, kar zveni podobno kot kitajska beseda, ki pomeni ‘ljubiti ga’. Kljub temu, da je namen bil dober, zakonodaja je prepovedala imena, ki vključujejo simbole.