Psihologi ugotavljajo, da zadovoljevanje osnovnih potreb zmanjšuje možnost za prevaro - tu se pa nahaja odgovor, katere osnovne potrebe to so.

Čeprav si po navadi ne želimo priznati, so skoki čez plot pogosti in destruktivni. Vendar pa so pogosto simptom drugih nerazrešenih težav. Preberite si, kaj lahko storite, da se nezvestobi izognite. Znanstveniki razkrivajo 5 stvari, ki zmanjšujejo možnost, da bi vas ljubljena oseba prevarala ali zapustila.

Potreba po nežnosti in spolnosti

Ženske potrebujejo veliko nežnosti v odnosu, moški pa morajo biti spolno zadovoljeni. Seveda obratno velja tako za moške in za ženske, vendar pa je vzrok nezvestobe pogosto pri ženskah ta, da jim primanjkuje nežnosti in intime, moškim pa primanjkuje seksa.

Pogovor in čas zase

Ženske v zvezi velikokrat pogrešajo pogovor, moški pa čas zase, ki ga lahko preživijo s svojimi prijatelji ali pa ga posvetijo svojim hobijem. Če se ženska le zaman trudi vzpostavi pogovor, obstaja možnost, da ga bo začela iskati kje drugje. Če se moški počuti ujetega v kletki, bo morda svobodo začel iskati pri drugi ženski.

Intimnost

Romantična zveza v veliki meri temelji na vzpostavljanju intime in ranljivosti. Tako moški kot ženska to nujno potrebujeta. Če se eden izmed partnerjev temu izogiba in ne skrbi za intimnost odnosa, se nevarnost nezvestobe poveča.

PREBERITE ŠE: Teh 5 znakov nakazuje, da se bosta verjetno poročila

Sprotno razreševanje problemov

V vsaki zvezi se pojavijo problemi. To ni nujno dokaz, da je s to zvezo nekaj narobe, vendar pa je kljub temu treba probleme razreševati sproti. Sicer se lahko zveza zatakne na točki in oba partnerja se počutita neizpolnjena ter imata občutek, da nazadujeta v osebnostni rasti.

Čustveno zanemarjanje

Čustveno zanemarjanje potreb partnerja je lahko zelo velik problem, ki terja svoj davek. Pozorni morate biti predvsem na čustvene potrebe svojega partnerja, ki jih morda ne razumete. Sta različni osebi z različnimi potrebami, zato si morata prisluhniti ter se poskušati razumeti v svoji drugačnosti.