Vsi mi se trudimo narediti dober vtis na osebo, ki je ne poznamo, a včasih nam enostavno ne uspe. Za to je lahko krivo veliko stvari, med njimi tudi naše osebnostne lastnosti. Takšne osebe nikomur niso všeč ‒ ste med njimi?

Takšne osebe nikomur niso všeč. Preverite, ali ste ste med njimi.

Osebe, ki so pretirano uslužne.

Prijaznost, altruistično vedenje in pripravljenost priskočiti na pomoč drugim so lastnosti, ki so v vsakem kontekstu dragocene. Pretirana uslužnost pa velikokrat zamaskira druge motive kot zgolj željo po pomoči – takrat se drugi velikokrat sprašujejo, kaj je skrita agenda, ki jo bomo nekoč zahtevali v zameno za pomoč. 

Osebe, ki se preveč hvalijo.

Hvaljenje s tem, koga poznamo in s katerimi pomembnimi osebami se družimo, ima zelo negativni učinek na naše odnose z drugimi. Vsi se radi tu in tam pohvalimo in to je človeško, pretiravanje pa sogovorcu da občutek, da ni pomemben za nič drugega, kot da nas posluša. 

Osebe, ki so nepismene.

Nepismenost nikakor ne govori nič inherentno slabega o človeku, a zna iti določenim ljudem precej na živce.

Osebe, ki zavračajo komplimente.

Ljudje, ki se samokritizirajo ves čas, so lahko za okolico naporni. Takrat morajo drugi namreč skrbeti, da se ti ljudje dobro počutijo in jih zasipavajo s komplimenti, ki pa redko padejo na plodna tla. 

Osebe, ki neprestano objavljajo na družbenih omrežjih.

Družbene interakcije so se prestavile tudi na splet – kot vsi dobro vemo, nam lahko gre na živce tudi obnašanje ljudi na družbenih omrežij. Eden takšnih primerov je pretiravanje z objavami.