Ne jemo nezdravo ter redno telovadimo …, a odvečni kilogrami se še kar ne topijo. Kaj delamo narobe? Pravzaprav se večina ljudi ne zaveda, da so prav jutranje navade tiste, ki nam preprečujejo, da bi izgubili tistih nekaj odvečnih kilogramov. Kaj torej počnemo narobe?

5 jutranjih navad, ki nam preprečujejo, da bi shujšali:

1. Preveč spimo.

Če premalo spimo, je bolj verjetno, da bo naše telo proizvedlo več stresnega hormona, tj. kortizola, kar bo povečalo naš apetit. Pa tudi preveč spanca nam ne dela nobene koristi. Glede na nedavno študijo pri PLOS One journal lahko spanec, ki traja več kot 10 ur, prispeva k povečani telesni teži.

2. Zjutraj se pripravljamo na nov dan v temi.

Zavese, rolete in žaluzije odprimo takoj, ko se zbudimo. Še ena študija pri PLOS One journal je odkrila, da modri valovi jutranjega sonca spodbudijo naš metabolizem in nam pomagajo, da se telo prebudi. Dovolj je že 20 do 30 minut dnevne svetlobe.

PREBERITE ŠE: Fit do poletja: če vajo plank izvajaš vsak dan, se zgodi tole!

 Le kaj počnemo narobe?

3. Ne postiljamo postelje.

Morda se sliši čudno, a naj bi bilo popolnoma resnično. Raziskava, ki so jo pripravili pri US National Sleep Foundation, je razkrila, da ljudje, ki postiljajo svoje postelje, bolje spijo. In zdrav spanec je optimalna pot k zdravi telesni teži.

4. Pozabimo se tehtati.

Raziskovalci pri Cornell University so dokazali, da je dnevno tehtanje uspešna tehnika, ki spodbuja k izgubi teže. In najboljši čas, da stopimo na tehtnico, je jutro, preden jemo in pijemo. Glede na to, da čez noč izgubljamo vodo, bomo zjutraj dobili najbolj natančno številko.

5. Jemo premalo bogat zajtrk.

Na Tel Aviv University je skupina raziskovalcev razkrila, da bi se morali zjutraj razvajati z okusnim zajtrkom. Uravnotežen zajtrk, ki vsebuje 600 kalorij, ki jih sestavljajo proteini, ogljikovi hidrati in ‘nekaj sladkega’, naj bi namreč pomagal, da lažje sledimo svoji dieti.