Se strinjate, da bi si te znane osebnosti zaslužile svoj film?

7 znanih osebnosti, ki bi si zaslužile svoje filme:

Nikola Tesla

Genij srbskega rodu je bil že del filmov, saj ga je v Skrivnostni sledi (The Prestige, 2006) igral David Bowie. O njegovi biografiji se šušlja že nekaj let, toda kaj konkretnega še ni bilo postorjenega.

Nikola Tesla

Nikola Tesla

Dražen Petrović

Hrvaški košarkar velja za enega od najboljših Evropejcev, ki so igrali ta šport. Žal je umrl v prometni nesreči, ko je bil star le 28 let. Njegova zgodba ne bi bila zanimiva le zaradi košarke, ampak tudi zaradi političnih razmer, ki so vladale na Balkanu na začetku devetdesetih.

Dražen Petrović

Dražen Petrović

Orson Welles

Orson Welles je igralec in režiser, ki je še rosno mlad posnel Državljana Kana (Citizen Kane, 1941), enega od najboljših filmov vseh časov. Pozneje je imel velike težave z alkoholom in telesno težo ter tako velja za težavnega genija, ki bi morda lahko dosegel še veliko več.

Orson Welles

Orson Welles

David Bowie

Glasbenik, igralec in umetnik je resda umrl šele lani, toda njegova zanimiva osebnost bi bila ravno pravšnja za zanimiv film. Verjamemo, da se bo v prihodnosti to tudi zgodilo, do takrat pa lahko še vedno občudujemo njegovo glasbo in pojavo v mnogih filmih.

David Bowie

David Bowie

Marie Curie

Slavna znanstvenica, ki je edina ženska dobitnica dveh Nobelovih nagrad. Odkritje radioaktivnih elementov jo je žal pripeljalo tudi do smrti, saj je umrla zaradi izpostavljana radioaktivnosti.

Marie Curie

Marie Curie

Ayrton Senna

O brazilskem dirkaču formule 1 je bil že posnet odličen dokumentarec Senna (2010), toda verjamemo, da bi si zaslužil pozornost tudi v igranem filmu. Da so filmi o formuli 1 in njihovih dirkačih lahko zanimivi, je dokazala tudi Dirka življenja (Rush, 2013).

Ayrton Senna

Ayrton Senna

Donald Trump

Kontroverzni ameriški predsednik se je še pred svojim mandatom pojavljal v filmih, saj ga lahko za trenutek ujamemo v komedijah Sam doma (Home Alone, 1990) in Zoolander (2001). Prav gotovo bodo tisti bolj politični režiserji posneli film o njem in kaj lahko se zgodi, da bo to prav Oliver Stone, saj se je lotil že treh različnih ameriških predsednikov.

Donald Trump

Donald Trump

Več informacij:
citymagazine.si