Nenavadno se sliši, a obstajajo stvari, za katere ste zagotovo bili prepričani, da se jih hrani v kopalnici, a to ni res.

Teh pet stvari naj ne bi shranjevali v kopalnici zaradi različnih razlogov:

Zdravila

Kot verjetno veste, se zdravila shranjujejo v hladnih prostorih. Različna temperatura in vlaga, ki nastane zaradi prhanja, vplivata na vsebino zdravil, in sicer naj bi bila zaradi teh sprememb zdravila manj učinkovita ali naj bi jim celo hitreje potekel rok. Bolje je držati zdravila na hladnem in suhem mestu, kot je nočna omarica.

Ličila

Nekako se zdi normalno, da se ličila shranjujejo v kopalnici. A toplota in vlaga lahko razgradita tudi ličila, kar vpliva na rok trajanja vaše kozmetike. Denimo čopiči za ličenje so glavno zbirališče bakterij in plesni. Da bi to preprečili, jih redno perite v topli vodi in hranite v spalnici.

Parfum

Že prvič ko uporabite parfum, ta začne postopoma oksidirati. Izpostavljenost toploti in vlažnosti pa pospeši proces oksidacije in se vonj parfuma pokvari hitreje.

Lak za nohte

Ste že odprli lak za nohte, da bi ugotovili, ali se je že strdil? Če ga hranite v kopalnici, je za to lahko kriva para. Toplota lahko spremeni tudi barvo odtenka, zato shranjujte svoje lake v hladilniku.

Sončna krema

Shranjevanje sončnih krem v kopalnici lahko vpliva na učinkovitost te – toplota in para povzročita ločitev formule ali celo nastanek plesni, zato jo odstranite iz kopalnice.