Ne, film Petdeset odtenkov teme (Fifty Shades Darker), ki te dni igra v kinematografih, ni najbolj vroč film na tem planetu. Obstajajo namreč filmi, ki so veliko bolj seksi. Če vama bo film uvod v vroč večer oz. predigra, si namesto izleta v kino raje predvajajta katerega enega izmed naslednjih filmov.

Ste si že ogledali film Petdeset odtenkov teme (Fifty Shades Darker)? Svetovni fenomen je te dni udaril že drugič. V nadaljevanju se Christian Gray bori s svojimi notranjimi demoni, Anastasia Steele pa se sooča z jezo in zavistjo do bivšega dekleta svojega ljubimca.

 Film Jaz pa tebi mamo ti bo precej bolj dvignil pritisk, kot Petdeset odtenkov teme.


Film Jaz pa tebi mamo ti bo precej bolj dvignil pritisk, kot Petdeset odtenkov teme.

Čeprav je drugi del trilogije, posnete po romanih E. L. James, naredil še korak naprej v erotičnosti, pa so nekateri filmi to mejo potisnili še precej dlje.

PREBERITE ŠE: 6 filmov, ki so bolj “vroči” kot Petdeset odtenkov sive


Ti filmi se po erotičnem naboju zlahka kosajo s filmom Petdeset odtenkov teme.

Ljubezen v Barceloni (Vicky Cristina Barcelona, 2008)

Kaotična romanca Woodyja Allena, v kateri se mladi ameriški prijateljici Vicky in Cristina podata na poletne počitnice v Španijo. V Barceloni jima pot prekriža zapeljivi slikar Juan, ki se z lepoticama zaplete v ljubezenski trikotnik.

Vroči Mike XXL (Magic Mike XXL, 2015)

Zgodba se nadaljuje tri leta po tistem, ko se je Mike na vrhuncu kariere slačifanta upokojil, in se tudi preostali fantje iz skupine Kralji Tampe pripravljajo, da se poslovijo od te kariere. A to nameravajo storiti po svoje, in sicer s še zadnjo izjemno predstavo v Myrtle Beachu, z njimi na odru pa bo tudi legendarni solist Vroči Mike.

Jaz pa tebi mamo (Y Tu Mamá También, 2001)

Življenje najstnikov Julia in Tenocha je nabito s hormoni. Njuno prijateljstvo je najpomembnejše in z naglico drvita proti odraslosti. V prazničnem vzdušju z njunima družinama spoznata Luiso, dvajsetletno Španko, s katero se začneta spogledovati.

Carol (2015)

Prikazuje zgodbo iz 50. let prejšnjega stoletja o neizbežni ljubezni, soočeni s predsodki in socialnimi razlikami različnih stanov družbe. Britansko-ameriška romantična drama režiserja Todda Haynesa temelji na romanu The Price of Salt.

Diplomiranec (The Graduate, 1967)

Benjamin: “Za božjo voljo, gospa Robinson, zdaj sva pa tam. Zmamili ste me v svojo hišo, dali ste mi pijačo, prižgali glasbo – razkrivate mi svoje zasebno življenje, obenem pa pravite, da vašega moža še nekaj ur ne bo domov.” Gospa Robinson: “Pa?” Benjamin: “Gospa Robinson – poskušate me zapeljati, ne?”

Betty Blue (1986)

Francoski film Jeana-Jacquesa Beineixa temelji na knjigi Philippa Djiana, govori pa o delavcu, ki živi spokojno življenje, dokler ne spozna mlade, lepe in nepredvidljive Betty.

Čokolada (Chocolat, 2000)

Čokolada je smešna in na trenutke trpka zgodba o tem, kako lahko nenavaden okus za življenjske radosti spremeni človeka, medsebojne odnose in celo vse mesto.