Težko trdimo, da obstaja način, kako uspeti in obogateti,a eno je jasno: tudi najbolj nenavadna zamisel je lahko uspešna. In ti ljudje, ki so postali bogati, zahvaljujoč bizarni ideji, to tudi dokazujejo.

Zdi se, kot da se v naši družbi cenijo zgolj ‘resni’ posli, ki naj bi imeli družbeno korist in so sinonim za resnost, predanost in trdo delo. Včasih pa tudi najbolj neumne ideje, ki morda nikajo resnjšeih koristi za človeško vrsto, postanejo resnično uspešne. Zgodbe teh ljudi dokazujejo, da lahko tudi z navadno metlo za čiščenje, odejo z rokavi ali zobmi zaslužite milijone.

Ti ljudje so postali bogati, zahvaljujoč bizarni ideji:

Joy Mangano, The Miracle Mop

Joy Mangano je izumila Miracle Mop, krpo, ki jo zlahka ocedite, ne da bi pri tem uporabili roke. Svoj izum je prodajala na sejmih, do leta 1995 je zaslužila svoj prvi milijon. Od takrat je Joy izumila in patentirala več kot 100 različnih uporabnih stvari, kot so Huggable Hangers, Forever Fragrant, The Clothes It All prtljažni sistem in številne druge.

Richard T. James, spirala Slinky

View this post on Instagram

Rainbow slinky. #slinky #rainbow

A post shared by Stephen Meierding (@steverding) on

90. let prejšnjega stoletja si ni mogoče predstavljati brez mavrične spirale, ki jo je izumil Richard T. James leta 1943. Njegov padec je kriv za idejo o spirali, ki je bila izdelana iz črne kovine, pozneje pa so jo začeli proizvajati iz mavrične plastike.

Guy Laliberté, Cirque du Soleil

Guy Laliberté je bil ulični umetnik, ki je leta 1984 ustanovil svoj cirkus. Znan je bil po čudovitih predstavah. Ta ideja naj bi Guyu prinesla milijarde dolarjev in mu omogočila, da postane prvi turist v vesolju.

Byron Reese, Božičkovo pismo

Byron je leta 2001 ustanovil svojo družbo SantaMail. Na Severnem polu (mesto na Aljaski) je našel naslov, s katerega pošilja pisma otrokom iz Santa Clausa. Žig na pismu bi lahko prepričal celo najbolj skeptične ljudi, da je pismo dejansko poslal Božiček. Storitev stane 10 dolarjev, kar je devet evrov.

Roni Di Lullo, očal Doggles

Leta 1997 je Roni ustvaril Doggles, očala za kosmatinčke. Na idejo je prišel, ko je ugotovil, da njegovega psa moti močna svetloba. Potem, ko so opravili številne raziskave, so ustvarili anatomsko konstrukcijo, ki ustreza glavi psa in zaščiti oči. Trenutno Roni služi milijone in izumlja nove stvari za hišne ljubljenčke.

Ken Ahroni, Wishbone

Lomljenje piščančjih kosti ni zgolj ameriški običaj, saj je bila tudi v preteklosti ta praksa zelo priljubljena. Tisti, ki jo poznate, veste, da se bo osebi, ki odlomi večji del koščice, želja tudi uresničila. Ker je število takšnih kosti ‘omejeno’, si je Ken Ahroni zaželel, da bi si vsak lahko zaželel željo, zato je začel s proizvodnjo koščic za 3 dolarje za kos, kar je dva evra in pol. Do leta 2006 je Ahroni postal milijonar.

Gary Clegg, odeja z rokavi

Ker roke pod oddejo težko uporabljamo, se je Gary Clegg odločil, da bo rešil ta problem tako, da je izumil odejo z rokavi. Leta 2005 se je tako pojavila družba Slanket, ki je do zdaj prodala na milijone odej Slankets.

Jonah White, zobje Billy Bob

Leta 1993 je Jonah White ustvaril lažne zobe, ki lahko vsakogar spremenijo v Billyja Boba. To zabavno idejo je spremenil v posel, saj so prodali 20 milijonov zob Billy Bob v različnih modelih.