Kako veš, da je pred tabo sanjski partner!

Vsake oči imajo svojega malarja. In čeprav ta rek zagotovo neizpodbitno drži, nas celotna kultura ves čas vzgaja na način, da v romantičnih partnerjih iščemo točno določene, pogosto stereotipne in ne zares tako pomembne poteze. Ženske si želijo visokega, močnega in pogumnega moškega, slednji pa lepo, suho in samozavestno žensko. A vsak, ki je že bil kdaj v resni, intimni romantični zvezi, lahko pove, da je mnogo drugih kvalitet, ki so bolj uspešne za srečen partnerski odnos. Katere so te lastnosti? Tu si lahko prebereš 5 znakov, da imaš ob sebi sanjskega partnerja.

Vsak ima neke predstave o tem, kakšnega partnerja si želi. Pogosto sanjskega partnerja opisujemo predvsem po njegovih/njenih fizičnih lastnostih in kaj se nam zdi privlačno. Vendar pa je v dolgotrajni romantični zvezi pomembno še mnogo drugih stvari. To je 5 znakov, da imaš ob sebi sanjskega partnerja – in noben izmed njih nima povezave z mišicami ali dolgimi nogami.

Predanost zvezi pomeni vztrajanje tako v lepem, kot takrat, ko “zaškripa”.

Je predan.

Če je tvoj partner predan zvezi, mu/ji je tudi jasno, da bodo med vama tudi spori in nesoglasja, ki jih bosta morala preseči. Predanost pomeni tudi, da te vidi, te posluša in ti dopusti, da si takšna/takšen, kot si.

Čustvena stabilnost

Partnerji, ki so čustveno stabilnejši, so manjkrat ljubosumni in lažje odpustijo morebitne spodrsljaje, ki so v dolgoletnih zvezah pač del odnosa. Takšni posamezniki se pogosto obnesejo kot boljši partnerji.

V poglavnitnih stvareh sta si podobna.

Da zveza deluje, ne pomeni, da morata imeti popolnoma isti okus za glasbo, sladkarije in filme. Imata pa več možnosti, da se zveza obnese, če sta si podobna v določenih stvareh: v vajinih pogledih glede (potencialne) družine, v širšem političnem nazoru in predvsem v vrednotah, ki jih najbolj cenita.

Privlačita se.

Ne trdimo, da ni možno biti srečen v zakonu, kjer manjka seksualne privlačnosti. Določenim parom uspe tudi to, nekatere niti ne moti. Je pa zagotovo lažje vzrtajati s človekom, s katerim imata dobro kemijo.

Privlačnost je pomembno lepilo v romantični zvezi.

Mu/ji zaupaš.

Resne zveze niso mačji kašelj, kar se zagotovo odraža v visoki stopnji ločitev. Zaupanje je ključni element, brez katerega vama bo le težko uspelo. Dobra novica pa je, da je zaupanje nekaj, kar lahko vsak do neke mere skupaj aktivno in zavestno gradita.